Archive

16-ти HR уикенд: „В момент на криза заплаха е да не използваме възможностите“

Бъдещето на HR дейностите беше една от водещите теми на 16-тото издание на HR уикенда, организиран от JobTiger.

Ерик Шмит, Google: Не се страхувайте от дигиталната революция

Ерик Шмит от Google и проф. Кристофър Писаридис от LSE участваха в дискусия за влиянието на дигиталната икономика върху работните места на Световния икономически форум в Давос.

Българката Яна Бюрер Тавание е сред 50-те личности на Wired

Българската разследваща журналистка и правозащитничка Яна Бюрер Тавание е номинирана по инициатива на авторитетното списание „Wired” сред 50-те личности, които могат да променят света. В списъка се забелязват имената на философи, учени, дизайнери, технологични директори и писатели.

Как да се подготвите за кариерен консултант

Надежда Ангелова, специалист „Обучения“ в JobTiger и сертифициран обучител по международната програма за кариерни консултанти Global Career Development Facilitator, обяснява за кого е предназначено GCDF обучението и как протича то.

JobTiger с награда от Eventex Awards 2011

Първите награди за организаторите на събития бяха раздадени на церемонията Eventex Awards 2011. Национални дни на кариерата зае трето място в категория „Бизнес събитие на годината“. Конкурсът е организиран от Web and Events.

Защо публикуват анонимни обяви за работа?

Понякога има основателни причини една компания да публикува поверителна обява, т.е. обява, в която не е споменато името на работодателя. Какви са тези причини?

Защо и как да използвате LinkedIN

Даниела Солачка и Павел Хаджиев, специалисти „Подбор“ в JobTiger, представят възможностите, които дава професионалната мрежа LinkedIN на търсещи работа.

Кариерно образование – що е то?

Какво е кариерно образование, кои са страните с най-добро законодателство в ЕС и къде да намерите информация за обучения за кариерни консултанти – чуйте Лъчезар Африканов, експерт в Центъра за… Прочети цялата статия…

САЩ: Все повече разходи за лечение на служителите

Загубите от пропуснати ползи и разходите за лечение на служителите в САЩ са достигнали  250 милиарда долара годишно, съобщиха от университета „Дейвис” в Калифорния. Тези стойности са с 31 милиарда… Прочети цялата статия…

Как да управлявате имиджа си онлайн

Ивелина Атанасова, специалист по дигитален маркетинг, съветва кандидатите за работа как да следят и управляват онлайн присъствието си и да градят положителен образ в интернет.

JobTiger.tv: Седмицата в събития

Предстоящи важни събития за периода 23-28 януари 2012.

Започва информационна кампания по ОП „Човешки ресурси“

На 24 януари Агенция по заетостта започва информационна кампания по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, която ще се проведе в девет областни града в страната. Всички фирми и организации, които проявяват интерес да подготвят

Влез в Кошера

Ако едно време имаше Kosher.bg, Митко щеше да намери съмишленици за клуб и да кандидатства за рекордите на Гинес… Цялата история и още за социалната мрежа за студентски клубове – разказват Момчил Блъсков и Диляна Илиева.

Eventex Awards 2011 ще отличи най-успешните събития

Eventex Awards 2011 са първите награди за събития в България и на 26 януари 2012 г. на официална церемония в Рейнбоу Плаза те ще бъдат раздадени на победителите – събития и организатори.

Заповядайте на HR Industry

На 9 февруари в Интерпред ще се проведе първото изложение за продукти и услуги за  HR специалистите в България. Входът за посетители е свободен.  Събитието се организира от JobTiger и JBF с подкрепата на MetLife в България.

  • 1
  • 2