Archive

Как да работим според естествения си биологичен часовник

Как да работим, ръководейки се от естествения си биологичен часовник. Няколко полезни съвета.

Маргарита Драганова: Градете онлайн имидж с професионалните мрежи

Когато създавате профил в професионална мрежа, създавате онлайн CV, което във всеки момент е достъпно за работодателя. „Важно е как ще се представите, защото така изграждате онлайн имидж“, казва Маргарита Драганова от Probook.

JobTiger.tv: Седмицата в събития

Започва хубав месец и освен пролет се надяваме да донесе още нови възможности, полезни познанства и вдъхновяващи събития. Ето нашите предложения:   29 февруари, сряда Краен срок за предложения за… Прочети цялата статия…

Климентина Рашева: Устойчивите компании залагат на развитие на служителите

Разговор с Климентина Рашева от Денкщат България за развитието на професията мениджър „Корпоративна социална отговорност“ и промяната в разбирането за CSR.

Теория и практика на онлайн курсовете

Едни от най-известните в света университети предоставят напълно безплатно онлайн курсове. Всичко, от което се нуждае човек, за да ги премине, е приличен английски, малко време и най-важното – желание.

Димитър Караманчев за удоволствието от фоточетенето

Фоточетенето е система, чрез която може да прочетете една книга за 2 часа с 70-80% разбиране. „Удоволствието е невероятно, защото се използва медитативно състояние и след като прочетеш книгата се чувстваш много добре – отпочинал и релаксирал“, споделя Димитър Караманчев, инструктор по метачетене.

Видео конкурс търси новите режисьори и рекламисти

Нескафе стартираха конкурс за нов рекламен видео клип на марката Нескафе 3 в 1. Участниците могат да покажат творческо мислене като сами режисират и монтират клипа. Конкурсът продължава до 4 март т.г.

Александър Кръстев: Организациите „морска звезда“ са по-ефективни

„Морската звезда и паякът“ на Ори Брейфман и Род Бекстрьом е книгата, която силно впечатлява Александър и той пренася наученото в работата на екипа на „Аз чета“, най-големият сайт за книги и четене.

Как да намерите работа на дните на кариерата

На 27 февруари JobTiger и Нестле България стартират серия от отворени семинари в университетите по повод предстоящите Национални дни на кариерата.

Емилия Крайнова: Емпатията допълва общуването в корпоративна среда

Според Емилия Крайнова от Communication Academy емпатия е умението да забавим вътрешния си монолог и да се справим със собствената си преценка за хората. Ако заключим, че човекът е умен или глупав, ограничаваме възможността да се свържем с него по емпатичен начин.

Видео конкурси: Как помага образованието

Създаването и разпространяването на кратки филмчета става все по-лесно и достъпно. Ако вече сте правили такива и искате да споделите идеите си за развитието на образованието и как то помага… Прочети цялата статия…

Дарина Кисьова: Устойчивото развитие е мисия

„Бях убедена, че в България ще намеря компания, която иска да се развива като социалната отговорна. Ако компания вижда бъдещето си и ако компания има бъдеще, то е бъдеще в корпоративната социална отговорност“, казва Дарина Кисьова, завършила социална икономика във Франция. Чуйте още как да научите дали един работодател е социално отговорен.

Стоян Ганев: Хората с потенциал са по-лоялни

„Организация, създала условия на човек да развие потенциала си, може да се надява на по-голяма лоялност от него, отколкото организация, развила компетенции. Със Стоян Ганев, мениджър „Човешки ресурси” в Телепол и с дългогодишен опит в управлението на персонал, разговаряхме по време на традиционния HR уикенд, организиран от JobTiger в края на януари в гр. Хисар. Вижте какво сподели за подбора и задържането на ценни хора.

Жените все още са неравнопоставени в управлението на компаниите

Неравнопоставеността на жените в управленските органи на компаниите в Европа е факт. Около една трета от всички топ мениджъри на Стария континент са жени.

Как се трудим ние? Как го правят в Германия? Има ли разлика?

Любов Георгиева предлага два конкретни съвета, с които може да започнете да променяте навиците си и да организирате по-добре времето, което отделяте за всяка задача.