Archive

LinkedIn помага за развиване на нов бизнес

Проучване на аудиторията на LinkedIN в САЩ показа, че неговите потребители са едни от най-влиятелните, образовани и професионално утвърдени хора в интернет въобще.

Национални дни на кариерата: VMware

Васил, софтуерен инженер във VMware – корпорация, базирана в Пало Алто в Калифорния, която се занимава с виртуализация и облачни технологии – разказва за стажантската програма в компанията.

Ан-Софи Йохансон, главен дизайнер на H&M: Работата е най-голямото ми хоби

Ан-Софи Йохансон започва работа в H&M през 1987 г. като продавач-консултант, през 1990 става асистент-дизайнер, а през 2008 – главен дизайнер на компанията. Ана Динкова разговаря с нея за работата в модната индустрия и професията на модния дизайнер.

Нели Стефанова, Данон: Очакваме любопитство и ентусиазъм от стажантите

Тази година стажантската програма на Данон е отворена за кандидати в областта на продажбите, маркетинга, човешките ресурси и логистиката. Стажантите трябва да са любопитни, да не се страхуват да питат и да не се страхуват да бъркат, защото това веднага ще ги освободи да правят нещата все по-добре, обясни Нели Стефанова от компанията.

Рено Нисан България търси студенти с оригинални идеи

На 31 март изтича срокът, в който може да се регистрирате за участие в шестото издание на конкурса на Рено Нисан България „Мастър Инициатива“. Тази година той ще провокира студенти да създадат проект за предстоящото представяне на новото Renault Clio 4. Търсят се идеи за приложение, игра или друг тип комуникация в социалните мрежи.

JobTiger.tv: Седмицата в събития

Нашият избор от интересни и полезни събития, които ще се случат до 6 април.

Колко важно е да се впишеш в екипа

„Умение за работа в екип“ не е просто клише, което специалистите по подбор включват във всяка обява. Едно от най-важните неща, когато човек търси подходяща работа, е да успее да си намери точното място в новата компания. За съжаление хората подценяват това.

Национални дни на кариерата в Twitter

Ако не успеете да следите лично семинарите на Националните дни на кариерата в Свищов и Пловдив, потърсете презентациите на www.careerdays.bg и следете Twitter канала на JobTiger.

LinkedIn няма да направи CV-то ненужно

Социалната платформа LinkedIn няма да замести традиционното CV. Това е мнението на множество британски HR мениджъри, споделено в скорошно допитване.

Светлана Георгиева, Идеал Стандарт: Приемаме стажанти от цялата страна

Светлана Георгиева представя стажантската програма в заводите за керамика и арматура „Идеал Стандарт – Видима“, част от Идеал Стандарт Интернешънъл в Севлиево. Компанията се включи за пръв път в Национални дни на кариерата в София.

Конференция за управители и собственици на фирми

На 10 май в Интер Експо Център ще се проведе CEO conference.

Фотогалерия: Национални дни на кариерата във Варна, Търново и Русе

Национални дни на кариерата продължават в Свищов (28 март), Пловдив (2 април) и Бургас (4 април). Вижте как протече форумът във Варна, Велико Търново и Русе. Всичко за дните ще намерите на www.careerdays.bg.

Стартирай бизнес след 50

В рамките на Европейската година на активното стареене проектът Let’s Enterprise, по който работи Фондацията на бизнеса за образованието, дава нови примери и помагала на обучителите на предприемачество, които да стимулират възрастни над 50 години да стартират собствен бизнес. Гергана Раковска, председател на ФБО, обяснява целта на проекта, дейностите и очакваните резултати.

HP подкрепя студентски клубове в Kosher.bg

HP Global Delivery Center Bulgaria бяха сред първите компании, които подкрепиха студентски клубове по интереси в социалната мрежа Kosher.bg. Чуйте още за за социалните инициативи на HP от Тинка Иванова.

Как да кандидатствате за работа през 2012

2012 е. Всичко се променя, дори начините за кандидатстване за работа. Днес съветите ни са под формата на tweets – кратките съобщения в Twitter канала на JobTiger, където предавахме на живо най-интересното от семинарите на Национални дни на кариерата.