Archive

Кажи ми хобито си: Сладката страна на кулинарията

Хобито да правиш сладкиши от боровинки едва ли ще ви помогне да си намерите работа в банка. Обаче където и да работите, се оказва безценно за сближаване с колегите.

Стефана Здравкова: Все повече IT компании инвестират в продукти за жени

Стефана Здравкова има богат и завиден опит в IT сферата преди да стигне до сегашната си длъжност – търговски директор на Logitech за България. От разговора с нея ще научите за мястото на жените в този сектор и за ролята на продуктите от IT периферията в ежедневието ни.

Обучение чрез видео

Видеоклипове с обучителна цел се използват все по-често като атрактивен и успешен начин за преподаване на учебен материал и възприемане на нова информация.

IDG уебинар: Компютърните умения не трябва да са за сметка на езиковата грамотност

Базовите компютърни умения са задължителни, но успешните кандидати за работа ще бъдат тези, които имат аналитично мислене и могат да използват информацията адекватно. Това стана ясно по време на уебинар за е-уменията на младите, организиран от IDG.

Жюстин Томс: Използвайте социалните мрежи за професионалното си развитие

Ако се занимавате с уеб, със сигурност познавате Жюстин Томс. А ако сега сега започвате бизнес, свързан с развитието на уебсайтове, препоръчвам ви горещо да се запознаете с инициативите, в които участва, както и блоговете, които води. Може да започнете с този видео разговор, от който ще научите за новите й проекти, любимите дейности и уроците от предприемачеството.

Яна Петкова за виното като култура

Яна Петкова определя себе си като страстен любител и дегустатор на виното и целият й живот се върти около него: внася вино, пише за вино, дегустира, води курсове и лекции за дегустация и организира представяния на различни вина и изби.

Майкъл Леандър: Важен е клиентът!

Социалните мрежи все по-вече ще навлязат във вътрешната организация на компаниите – ще се използват за комуникация и свързване на самите служители помежду им чрез вътрешни платформи, а не външни каквито са Facebook и LinkedIn например. Това сподели Майкъл Леандър в интервю за JobTiger.tv.

Варненският свободен университет ще е домакин на „Моята кариера 2012”

На 14 май между 10 и 16 часа във Варненския свободен университет ще се проведе форум „Моята кариера 2012“, организиран от JobTiger. Той ще даде възможност на работодатели да се срещнат със студентите от специалности на Варненския свободен университет.

Защо е важно да отбележите хоби и интереси в CV-то

За Павел Хаджиев, старши специалист „Подбор“ в JobTiger, полето „Хоби и интереси“ е една от най-важните части в автобиографията, защото това е единственото място, от което специалист подбор може да разбере „що за човек седи пред него и доколко този човек може да се впише в екипа на компанията-работодател“.

Любомир Цветков, победител в IT олимпиадата: Спортът ме научи на екипна работа

Любомир Цветков взе голямата награда във Втората IT Олимпиада, организирана от JobTiger и Comptel България на 21 април. За JobTiger.tv той сподели, че е състезател по дух и за него олимпиадата е била добра тренировка и работа в екип така, както е и в спорта.

Лидия Николова, кариерен консултант: Има коренна промяна в мотивацията на студентите

Лидия Николова е сертифициран кариерен консултант и оглавява Центъра за развитие на кариерата към Техническия университет във Варна от създаването му преди шест години. Наблюденията й показват, че има все… Прочети цялата статия…

Кажи ми хобито си: Момчил Блъсков за планинските преходи

Момчил Блъсков разказва за преходите в планината като приключение, което разтоварва и натоварва едновременно, носи сладка умора и зарежда. Кой е най-дългият преход, който е правил и какво е научил за изкачването до върха и хората, на които да разчиташ в планината и в живота – чуйте от него. Разкажете за вашето хоби в конкурса на JobTiger.tv „Кажи ми хобито си“.

TEDхSofia ще събере българи с успешна кариера на 12 май

От началото на годината в София се състояха няколко TEDx конференции. Ако сте ги пропуснали, имате възможността да посетитe TEDxSofia, която ще се проведе в аулата на УАСГ (Университет по архитектура, строителство и геодезия) в София на 12-ти май 2012 г. от 10 до 18 часа. Сред лекторите ще бъдат проф. Александър Чирков, д-р Дрор Грийн, Ивайло Пенчев, проф. Енко Бешков, Жак Латинов и Мартин Иванов.

Хобитата на звездите

Много хора имат хобита. Изключение не правят и звездите. Вижте някои от най-известните звездни занимания и се убедете, че в тях често няма нищо необичайно.

Фотогалерия: 26 студенти се включиха във втората IT олимпиада на JobTiger и Comptel

Втората IT олимпиада, организирана от JobTiger и Comptel приключи с награда за Любомир Цветков и оферта за работа в Comptel към пет от участниците.