Archive

Компании откриват таланти с конкурси и бизнес симулации

Бизнес симулациите често са сравнявани с летателните симулации, защото ако си млад и неопитен пилот определено има от какво да се притесняваш – носиш голяма отговорност, последствията могат да са фатални, силно зависиш от информация и имаш малко време да мислиш и реагираш.

Среща с Marketing Academy Club

На 21 май JobTiger гостува на Marketing Academy Club, който организира среща със студенти от Стопанската академия в Свищов. След срещата решихме да разкажем във видео за клуба, който започва да действа през март тази година и е един от най-активните клубове в мрежата на Kosher.bg.

JobTiger.tv: HR пазар

Новините от света на човешките ресурси

Отворена дискусия: Как родителите да подкрепят децата си в избора на професия?

Как се появи идеята за кариерно консултиране за родители и техните деца и какво точно ще се случи на първата отворена дискусия за ползите от кариерното консултиране за родители и ученици, организирана от JobTiger на 2 юни, събота, от 11 до 14 ч. в Интерпред, София – чуйте и вижте във видеото с Надя Ангелова и Таня Манчева.

JobTiger.tv и Apeiron Communication отговарят на въпроси в рубриката „За комуникацията“

Как общуваме? Защо не ни разбират? Как да разрешаваме проблеми в общуването с колеги? На тези въпроси ще търсим отговор в рубриката „За комуникацията“. В нея ще представяме казуси и ще даваме решения на ситуации, които срещаме в ежедневното общуване на работното място.

Най-добре платените „странни“ професии по света

Кои „странни“ професии са добре платени? Класацията се оглавява от готвачите в австралийските подводници. Други примери – в статията.

Proxiad очаква инициативни студенти в Java клуба в Пловдив

Александър Йовчев, HR мениджър в Proxiad, разказва как в компанията са решили да създадат клуб по Java за студентите в Пловдив. Клубът е част от мрежата на Kosher.bg.

Google, Apple и Walt Disney са сред най-желаните работодатели в САЩ

Студентите в САЩ имат ясна представа за кого биха искали да работят след дипломирането си. Ето и списъка с фирми, които са най-харесвани за потенциални работодатели сред младите хора.

Кариерните консултанти в JobTiger ще помагат на ученици в избора на професия

В процеса на консулиране хората получават отговор на редица въпроси, които ги вълнуват – кой съм аз, къде искам да отида и какво искам да направя, откъде да започна, как да подредя живота си така, че да включа важните за мен неща. За родителите е важно да разберат, че няма фатален избор и че изграждането на кариера е процес, който продължава през целия живот.

Ран Бергер: Във Варна конкуренцията е по-малка, а служителите – лоялни

Flat Rock Technology започва дейността си в Лондон, но след време изнася развойната дейност – изработване на софтуерни и уеб приложения – във Варна. Какви услуги предлагат, за какви клиенти работят и какви трудности срещат при наемането на служители – чуйте Ран Бергер, един от основателите на компанията.

Кажи ми хобито си: Донка Терзиева

Представяме ви още един от участниците в конкурса на JobTiger.tv „Кажи ми хобито си“. Донка Терзиева е завършила моден дизайн, но не е работила в тази сфера. Наученото и въображението обаче намират приложение в интересно хоби – тя прави украшения и цветя от пластмасови опаковки. Чуйте и вижте повече във видеото.

Каква е разликата между предприемач и служител?

Кое в начина на мислене за заобикалящия ни свят отличава предприемача от човека, който работи за някой друг? И защо различният начин на мислене те прави по-ефективен и успешен? Това ще научите на 30 май от презентацията на д-р Тим Ворли и Ник Уилямс, преподаватели по предприемачество в University of Sheffield.

Млади предприемачи ще се срещнат със световни лидери на конференция в Тампере

Ако искате да обмените идеи за бизнес и търсите достъп и контакт до влиятелни хора от цял свят, може да се включите в Световната конференция на младите предприемачи в град Тампере, Финландия. Тя е организирана от независимата международна организация „Световна мрежа на младите лидери и предприемачи“ и ще се проведе между 13 и 15 септември 2012 г.

Стажантската академия на Овергаз ще се проведе за шести път

До 31 май 2012 можете да кандидатствате онлайн за летния стаж в Овергаз. В досегашните пет издания са участвали около 480 младежи от цялата страна, като над 80 от тях са останали на работа там след завършване на обучението си.

Жюстин Томс: Бизнес, както и плуване, се учи само като се гмурнеш надълбоко

Във втората част от разговора с Жюстин Томс ще стане дума за предприемачеството в IT бизнеса в България и уменията, които трябва да градите, за да сте готови за бъдещите кариерни възможности.