Archive

Как да развием младежкото предприемачество?

Как може да се промени средата за предприемачество, кои са идеите, които могат да бъдат реализирани и как да намерим финансиране за тях са темите, които професионалисти с управленски и предприемачески опит ще обсъждат с представители на младежки организации на форума за предприемачеството във Варна. Дебатите, организирани от Националния младежки форум и JobTiger, ще се проведат на 5 юли като част от традиционния младежки фестивал FUNCITY.

StartupCity 2012 започва на 29 юни във Варна

Идеята за 7-дневното предприемаческо предизвикателство StartupCity, което ще се проведе от 29 юни до 6 юли във Варна, възниква преди няколко години. Чуйте повече от Станислав Минев, който организира събитието.

JobTiger.tv: Намери си нова работа

Нели Малакова представя нова работна позиция – Senior C# Developer, който ще работи по финансов софтуерен инструмент за авиационна техника. Със софтуера работят 8 от 10 най-големи компании в авиационния сектор, вкл. Boeing. Чуйте всичко във видеото.

JobTiger.tv: HR пазар

Новините от света на човешките ресурси…

Лора от GENE: Обличаме характери

Лора е създател на модния лейбъл GENE: „Едно от нещата, които най-много ме палят в този бизнес, е това, че обличаш характери, идеи, хора, в минусите им, в плюсовете им. Освен това жените са интересни, ние имаме всички нюанси на цялата дъга. Магическо е да видиш жена, която се облича в собствения си комфорт. Ако можем да постигаме това занапред – нищо повече не искам“.

В Софийския университет стартира магистърска програма по интернет журналистика

Нова магистърска програма към Софийския университет – „Е-Европа” – ще обучава специалисти в областта на интернет журналистиката от тази есен. Тя цели да подготви кадри от различни области, които успешно да боравят с цифровите технологии, да следят тенденциите при тях и да решават основни проблеми от цифровия дневен ред на Европа.

JobTiger.tv: Намери си нова работа

Търси се… областен мениджър за град София с икономическо образование и минимум една година опит. Владеене на английски език е желателно, но не задължително. Чуйте какъв трябва да е човекът, който ще заеме позицията от Нели Малакова, която набира кандидатите за нея.

Американският университет в България стартира магистърска програма по софтуерно инженерство

На 27 юни ще бъде даден старт на нова магистърска програма по софтуерно инженерство на Американския университет в България. Програмата е подходяща за професионалисти в ранен и или среден етап от развитието на своята кариера, които желаят да управляват мащабни проекти. Първият випуск ще започне обучението си през есента на 2012 г.

Три клуба в Kosher.bg ще се включат в програмата „Моята банка на бъдещето“

УниКредит Булбанк ще подкрепи клубовете по банкиране „Банкери на бъдещето“, „ИНФО БАНК“ и „Business Bank”, създадени в студентската онлайн платформа www.Kosher.bg. Клубовете са създадени от студенти на Университета за национално и световно стопанство, София и Стопанската академия „Д.А.Ценов“, Свищов.

Български награди за уеб на живо онлайн

Днес и утре (25 и 26 юни) се провеждат публичните представяния и защити на отделните проекти в ежегодния конкурс „Български уеб награди“, на който JobTiger е медиен партньор. Събитието е в хотел Арена ди Сердика, а всеки заинтересован може да го следи на живо и в интернет на live.kabinata.com.

Тодор Брешков, LAUNCHub: Надяваме се да помогнем на повече хора да започнат нещо свое

Тодор Брешков представя ceed&acceleration фонда LAUNCHub и разказва за проектите, които фондът ще подкрепи в предстоящите два „прозореца за кандидатстване“ тази година.

Франк Тонини: Бизнес разузнаването е важно както за бизнеса, така и за кариерата на всеки човек

Преди месец български студенти по бизнес разузнаване от университета Lille 1 във Франция организираха семинари, за да популяризират своята специалност и да обяснят по какъв начин бизнес разузнаването помага на компаниите да утвърдят позициите си на пазара. Чуйте Янислава Янакиева и Франк Тонини във видеото.

Смяна на работата през лятото

Какви са предимствата и неудобствата от смяната на работата през лятото и как най-добре да се справим?

CareerBuilder: Кандидати отказват назначение заради лошо впечатление от интервюто

Ново проучване установи, че въпреки високото ниво на безработица в САЩ, мнозина кандидати за работа са отказали назначение след интервю. 56% от работодателите, които са интервюирали кандидати през изтеклата година са получили поне един отказ. Изследването е обхванало 800 хиляди човека и е доказало, че лошите първи впечатления са достатъчно основание за отхвърляне на предложена позиция.

Американският университет организира Ден на отворените врати за EMBA кандидати

Американският университет в България организира Ден на отворените врати за кандидати по магистърската програма за ръководни кадри (ЕМВА) в София на 23 юни т. г. от 9 до 15 ч. в Център за образование и култура „Илиев“ на АУБ. Желаещите ще могат да посетят лекции на Стив Макгуайър – човекът, консултирал мултинационални компании в над 20 страни по света.