Archive

Игра: Как разрешихте трудна ситуация в екипа ви?

Споделете казус, който искате да разрешим в рубриката „За комуникацията“ и спечелете билет за концерта на бразилската босанова и джаз изпълнителка с 6 номинации за Грами Бебел Жилберто.

Кирил Бъчваров за иновативността на банките

За постепенната промяна към иновативни услуги за крайния клиент и за екипите говори Кирил Бъчваров, директор „Бизнес комуникации“ в Уникредит Булбанк по време на тазгодишното издание на форума за дигиталната индустрия Webit Bulgaria.

Стелиос Кехаяс: Отворената иновация е шанс за компаниите на Балканите

Стелиос Кехаяс, преподавател по стратегически мениджмънт в програмата Executive MBA на City College, откри конкурса Innovation Challenge 2012 с лекция за иновациите като конкурентно предимство. Чуйте какво сподели проф. Кехаяс за JobTiger.tv.

JobTiger.tv: HR пазар

Новини от света на човешките ресурси.

Кажи ми хобито си: Надежда Желязкова

От художествената гимназия до професията на графичен дизайнер и преломният момент, в който хобито може да стане професия – чуйте историята на Надежда Желязкова, която се включи в конкурса ни „Кажи ми хобито си“.

Britain is GREAT и духът на Олимпиада 2012

„Великобритания днес е просто велико място за посещения, образование и работа. Велико място за инвестиции и правене на бизнес”, заявява премиерът Дейвид Камерън, стартирайки кампанията Britain is GREAT през 2011 г. „Зеленото е велико”, „Знанието е велико”, „Предприемачите са велики”, „Иновациите са велики” и „Наследството е велико” са само някои от заглавията на видеоматериалите, които имат за цел запознаят хората с ключови личности и идеи, родени във Великобритания.

Държавната администрация отваря врати за едномесечни стажове за студенти

Целта на проекта е да предостави пълноценни стажантски възможности на повече от 400 талантливи български студенти в структури на държавната администрация в цялата страна. Крайният срок за кандидатстване е 15 август, а стажовете започват на 17 септември.

Разлика между връзкарство и networking (професионални контакти)

В единия случай (networking) водещи са качествата и възможностите на съответния човек и организация и на база на добре свършената работа се градят личните взаимоотношения, основани на доверието. В другия (връзкарство) се взема решение на база на личните взаимоотношения, без да се държи сметка за качествата. Едното е конструктивно и полезно, другото – вредно и често демотивиращо за околните.

Костадин Петков: Бъдещето е в биология, химия и физика

По време на Националната среща „Младежко предприемачество“ Костадин Петков цитира анализ на A.T. Kearney, според който технологиите, които ще бъдат най-силно развити в бъдеще, ще се появят от сливането на различни научни дисциплини, като бъдещето е в биология, химия и физика. За съжаление повече от 80% от наетите лица в България работят в търговията, производството, строителството, транспорта и професионалните и технически услуги, които най-общо са сектори с ниска добавена стойност.

Най-познатата снимка на света

Историята на най-познатата снимка на света.

JobTiger.tv: HR пазар

HR новини от България и света.

Открий „златото“ в себе си в работилницата за супергерои

„Всеки човек е супергерой“. В това е убедена Мария Сотирова, която създава и води уъркшоп за разгръщане на потенциала. В него хора от различни „светове“ разкриват и развиват силните си страни и умения, като задават въпроси и споделят истории за успех.

Стартира състезанието Innovation Challenge 2012

„Създайте култура в организацията, която подкрепя иновацията“. За това призова проф. Стелиос Кехайос от University of Sheffield на семинар, който даде началото на националното състезание Innovation Challenge 2012.

Ясмина Тал: Търсим най-добрите работодатели в ИКТ сектора

С Ясмина Тал от Audit Advice Associates разговаряхме за проучването за най-добър работодател в сектора на ИТ и телекомуникациите. Класацията се прави за пръв път по инициатива на JobTiger и ICT Media.

JobTiger.tv: HR пазар

HR новини от България и света.

  • 1
  • 2