Archive

Рени Попчева взе голямата награда в Innovation Challenge 2012 с проекта Embrioo

Кои са победителите в първото състезание за иновативни мениджъри? Запознайте се с Рени Попчева и проектът Embrioo.com, който й донесе голямата награда.

Корпорации стартират глобални инициативи срещу младежката безработица

Младежката безработица по света нараства. Бенетон и Майкрософт се опитват да я преодолеят.

Мариана Христова: Всеки може и си заслужава да се бори за правата си

Мариана Христова, финалист в „Човекът, който ме вдъхновява: „Винаги е добре човек да вдъхновява някого, особено когато става въпрос за млади, позитивни хора. Целта ми винаги е била да бъдат увлечени, да тръгнат да търсят себе си, да търсят отговорност и сметка от държавата – винаги е удоволстиве да разбереш, че си докоснал някого и някой това го радва или изпълва с чувства и вълнения, и върви по твоя път“.

LinkedIn със серия от интересни подобрения

Какви новости ни предлага бизнес платформата LinkedIn.

Какво се случи във втория етап на Innovation Challenge 2012

„За мен срещите бяха безценни и съм приятно изненадана от резултата“. „Бях изключително впечатлен. Срещнах хора, които не очаквах да срещна, „влязох“ в мечтите им и бях впечатлен как българските мениджъри не само действат, но и мислят“. Това са впечатленията на двама от членовете на журито в конкурса за иновативни мениджъри Innovation Challenge 2012, организиран за пръв път от JobTiger и Маркет Тренд с подкрепата на Sopharma и Ernst & Young.

Започна гласуването в шестата седмица на „Човекът, който ме вдъхновява“

Кой кого номинира тази седмица в „Човекът, който ме вдъхновява“? Вижте новите предложения и дайте глас за своя вдъхновител. Очакваме по всяко време и новите ви номинации на сайта на инициативата www.jobtiger.tv/inspiration.

Пламен Павлов, Павлин Петров и Снежана Живкова са финалисти в „Човекът, който ме вдъхновява“

Преподавател по история, художник и поетеса-галерист получиха най-силна подкрепа в петата седмица на “Човекът, който ме вдъхновява”.

Нов портал предлага стажантски позиции в държавната администрация

839 стажантски позиции за студенти в 183 административни структури в 109 населени места в цялата страна са разкрити за втората вълна студентски стажове по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация”. Кандидатстването ще се извършва изцяло по електронен път – чрез специализирания портал www.staj.government.bg.

Светлин Наков: Искам да дам професия, работа и път в живота на младите хора

Светлин Наков, финалист в „Човекът, който ме вдъхновява“, е софтуерен инженер, който през последните десет години се занимава с обучение на софтуерни специалисти. Иска да даде „професия, работа и път в живота на младите хора“, защото според него нормалната образователна система не подготвя хората за живота и за реалната професия и работа в IT бранша.

JobTiger.tv: Седмицата в събития

Сезонът на събитията е отворен и рубриката се завръща, за да ви представим най-интересното в предстоящите дни. С видео, разбира се.

JobTiger търси най-добрия корпоративен сайт за кариери

За първи път JobTiger.tv ще връчи специална награда в рамките на БГ Сайт 2012 – Най-добра секция за работа в корпоративен сайт. Наградата дава възможност на участниците в категория „Корпоративен сайт“ на БГ Сайт 2012 да покажат като акцент и добре разработената си секция за предлагане на работни позиции и представяне на условията за работа в България.

Надежда Сандолова: Българите не сме наемници, търсим удоволствие от работата

Надежда Сандолова е българският представител в Европейската сметна палата и финалист в „Човекът, който ме вдъхновява“. Съветът й към младежите: „Не си губете времето, ако трябва – научете нещо, което въобще не се свързва със сегашното ви виждане за нещата. Един ден може да се окаже решаващо като умение“.

HR Experience: Първото световно HR събитие в София ще е през октомври

HR Experience е първото по рода си HR събитие в България, на което глобалните HR директори от Nokia, British Telecom, Beiersdorf, Telefonica O2, Газпром и Coca-Cola ще се срещнат в София – на 22 октомври тази година – за да обсъдят новите предизвикателства и тенденции в постоянно променяща се HR индустрия.

13 са новите номинации за най-вдъхновяващи българи

13 нови личности са номинирани тази седмица в „Човекът, който ме вдъхновява“. Сред тях има художници и музиканти, поети, блогъри, благодеятели, преподаватели, експерти, хора с кауза и силно влияние върху своите последователи. Вижте кои са.

Пепа Колева, Уникредит: Трябва да осигурим на младите хора възможности да се развиват и да повярват

Пепа Колева, директор на управление „Информационни технологии“ в Уникредит Булбанк, на практика не е сменяла работодателя си от 1995 досега, въпреки че може да напише различни работодатели в биографията си. От видеото ще научите как е изминала пътя от Белоруския университет в Минск през първото работно място в Завода за изчислителна техника в България до проектите по консолидация на ИТ услугите в банковия сектор след 1995 г. Ще разберете и какви специалисти има в екипа от 180 души, който ръководи.