Archive

Лора Арсова: С iPad офисът на „Еконт“ влиза в дома на клиента

Лора Арсова е директор „Пазари“ в „Еконт Експрес“. Какви нови подходи за обслужване на клиентите създават в компанията и защо екипът реши да подкрепи инициативата „Човекът, който ме вдъхновява“ – вижте в интервюто за JobTiger.tv.

Павел Хаджиев за креативните практики в намирането на работа

Кои са добрите, съвременни начини за създаване на CV? Ще научите от лекцията на Павел Хаджиев „Креативни практики в намирането на нова работа”, която се състоя в Нов български университет. Пред студентите той сподели конкретно и с примери последните новости и подходи в търсенето на добри възможности за реализация.

Валди Събев: Чувството за сигурност не идва от професията, а от това да намериш себе си

Валди Събев е композитор и финалист в „Човекът, който ме вдъхновява“. Преди две години се връща в България след дълго време в чужбина. Казва, че сега гледа по друг начин на нещата. „В момента виждам България като прекрасна държава с толкова много позитивни хора и толкова много потенциал, особено в младите хора“. Какво още сподели за JobTiger.tv? Вижте видеото.

Приключи гласуването в „Човекът, който ме вдъхновява“

Христо Янев, Ваня Григорова и Кирил Хинков са финалисти в 10-тата, последна седмица в инициативата на JobTiger, която търси вдъхновяващите хора.

25 най-силни държавни брандове

Кои са 25-те най-силни страни брандове за тази година.

Бюджетната комисия към НС прие Проекта на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

Бюджетната комисия към НС прие Проекта на бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

Александър Симов: Светът няма как да бъде по-добър, ако не казваш какво искаш от него

На 12 годишна възраст Александър Симов прочита първия си вестник и оттогава не е преставал да се интересува „живо и настъпателно“ от политика. В работното си ежедневие е журналист във в. „Дума“, в своя Фейсбук живот е „бохем на свободна практика“. В „Човекът, който ме вдъхновява“ е един от 30-те финалисти, които получиха най-много подкрепа. Номинира го негов читател и фен, с когото се познават само виртуално.

Калин Стоянов, Борика-Банксервиз: Подкрепяме общ стандарт за определяне на добрите ИТ работодатели

Служители с какъв профил работят в Борика-Банксервиз? По какъв начин намират нови специалисти? Какви са предизвикателствата за HR мениджъра в българска компания? С Калин Стоянов, мениджър „Човешки ресурси“ в Борика-Банксервиз, разговаряме по повод участието на компанията в класацията ТОП ИКТ работодател.

Борис Колев: Мисията не е предопределена, човек сам си я избира

Първата си компания Борис Колев стартира на 17 с идеята е да промени начина, по който хората гледат на рекламата и маркетинга. Чуйте историята му и вижте кой и защо го номинира в „Човекът, който ме вдъхновява“.

Кристиян Постаджиян: Ролята на преподавателя е да вдъхновява

„Истинска привилегия е да си негов студент в НБУ“. С тези думи Ива Венева, студент на Кристиян Постаджиян, създател и преподавател в магистърската програма „Рекламен мениджмънт“, го номинира в „Човекът, който ме вдъхновява“. Вижте какво споделиха двамата за участието си в инициативата.

Нестандартни подходи за привличане вниманието на работодателите

Какво печели вниманието на работодателите? OfficeTeam са провели неотдавна проучване сред американски и канадски мениджъри по темата. Нещата, които са останали в спомените на HR експертите, са наистина интересни и отразяват действителни случаи, в които креативността е спечелила точки за даден кандидат.

JobТiger.tv спечели награда за положителен образ на жените

На 19 октомври бяха връчени първите награди за положителен образ на жените в рекламата и маркетинга в конкурса на Информационното бюро на ЕП в България. В категорията за телевизионен проект победител е JobTiger.tv със своя проект с 50 видео интервюта с жени от различни професионални сфери.

9 номинации в 9-тата седмица на „Човекът, който ме вдъхновява“

В предпоследната седмица на „Човекът, който ме вдъхновява“ преобладават номинациите на жени – активни, смели, с позиция, с каузи и със заразяващ ентусиазъм. Вижте всички номинирани и гласувайте за своя фаворит. Не забравяйте, че тази неделя, 21 октомври, е последният ден, в който може да предложите нова номинация.

Ваучерната програма „Аз мога повече“ отново приема документи

От 15 октомври 2012 г. във всички бюра по труда в страната стартира приемът на документи по проект „Аз мога повече”.