124 компании ще вземат участие в най-големия кариерен форум – „Национални дни на кариерата“ 2015

Събитието стартира на 10 март в София и ще продължи с издания в още 6 града в страната

NDK124 български и международни компании ще участват в софийското издание на четиринадесетото поредно издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Форумът е най-голямото младежко кариерно събитие в България и стартира на 10 март, вторник, отново в Национален дворец на културата, 5 етаж. Той ще продължи два дни – 10 и 11 март, от 10 до 18 ч. След софийското издание следват още шест, в градовете Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Както винаги, участието на студентите и младите специалисти в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

Тази година, по време на кариерния форум в София, младежите ще имат възможност да посетят и различни уъркшопи, на които да научат как се става „Тигър” в кариерата. Специалистите на JobTiger ще споделят добри и утвърдени практики за успешно търсене на работа, както и много други полезни кариерни съвети. В рамките на два дни, напълно безплатно, младежите ще могат да участват в дискусии на различни теми, сред които:

  • Търсенето на работа: защо да не изброяваме факти, а да разказваме истории – 10 март, 11:15 – 11:45 ч.
  • Linkedin и инициативността в намирането на работа – 10 март, 13:30 – 14:00 ч.
  • Търси си работа по-активно. Дръж се проактивно – 10 март, 15:00 – 15:30 ч.
  • CV и мотивационно писмо или как да спечелим работа! – 10 март, 15:45 – 16:15 ч.
  • Комуникацията с HR специалисти и представители на компании – как, къде, колко често и др.- 11 март, 11:30 – 12:00 ч.
  • Тайните на успешното търсене на работа – 11 март, 13:00 – 13:30 ч.
  • Как да се държим по време на интервю – 11 март, 15:15 – 15:45 ч.

Освен професионалните съвети, които ще получат, студентите ще могат да си направят и фотосесия с Тигър. За най-атрактивните снимки ще има и награди.

И тази година, по време на форума, е организирана семинарна програма в градовете София, Варна, Пловдив и Свищов. Освен това, изложението е предхождано от предварителни специализирани „работилници” (уъркшопи), провеждани в различни университети в страната, непосредствено преди старта на събитието. Там студентите имат възможност да се запознаят в детайли с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, да чуят важни съвети за поведението си по време на интервю за работа, както и да получат кратка предварителна информация за фирмите, които участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Програмата на форума и съпътстващите уъркшопи и семинари, както и всичко важно за събитието може да бъде открито на страницата на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2015: http://national.careerdays.bg/.

Форумът се организира от JobTiger, а за дванадесета поредна година, генерален спонсор е Нестле България.

Публикации от серията