1250 млади хора се срещнаха с 22 компании на „Национални дни на кариерата“ 2019 във Велико Търново

1250 млади хора се срещнаха с 22 компании на „Национални дни на кариерата“ 2019 във Велико Търново
На 1 април се проведе 15-тото издание на най-големия кариерен форум в България, „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, във Велико Търново. Посетителите тази година бяха 1250, а те успяха да се запознаят с предложенията и изискванията за работа и стаж на 22 работодатели.  Форумът се организира от JobTiger, в партньорството с Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“. Генерален спонсор е Нестле България.

Събитието бе открито от проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“; проф. Георги Камарашев, Заместник-кмет „Строителство и устройство на територията“; г-н Олег Божанов, директор на Кариерен център към Великотърновски университет и Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Проф. д-р Христо Бонджолов подчерта, че най-важно е съчетаването на интересите на студентите и работодателите. Той се обърна към учещите в университета с призив да се възползват от контактите, които предоставя това събитие. Ректорът препоръча и на преподавателите да направят същото:  „Нека бъдем по-гъвкави и адекватни на това, което става, на живота, който ни заобикаля, нека се ориентираме така, че подготовката на нашите студенти да бъде полезна за тяхната реализация“.

Управителя на JobTiger, Светлозар Петров, пожела на студентите да се присъединят към предшествениците си, които през годините са си намерили стаж или работа и им напомни, че Национални дни на кариерата наистина е мястото, от което стартират кариерите на младите хора, като за 18 години 45000 души за започнали своя кариерен път от форума. „Четири са големите ползи да бъдете на този форум“ – изброи накратко на посетителите той:  да си намерите работа или стаж, да видите какво изискват най-добрите фирми в България, да опознаете пазара на труда, да се срещнете с представители на компаниите в неформална обстановка.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019 продължават в още 2 университетски града на страната:

  • Габрово – 3 април, Технически университет;
  • Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дълга история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България.

Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

Свързани публикации