13 са новите номинации за най-вдъхновяващи българи

13 нови личности са номинирани тази седмица в „Човекът, който ме вдъхновява„. Сред тях има художници и музиканти, поети, блогъри, спортисти, благодеятели, преподаватели, експерти, хора с кауза и силно влияние върху своите последователи.  Вижте кои са:

 

Валери Славчев

Валери Славчев е български рок музикант, композитор, вокалист, китарист, автор на текстове, автор на маслена живопис (живописец) и фронтмен на група „Хоризонт“.
През 1995 г. е издадена неговата стихосбирка „ В зеленото има поляни”. Известно време се занимава с иконопис. Автор е и на над 200 картини с маслена живопис, като голяма част от тях са в колекциите на хора, живеещи в над 20 държави по света.
Това е един прекрасен, талантлив и изключително скромен човек, който вдъхновява чрез изкуство и който кара хората да се усмихват по-често, да вярват в чудеса, да обичат и да бъдат по-добри.

Предложил: Вълчо Неделчев

 

Георги Мичев

Познавам Георги от няколко години. Той е млад, борбен и успешен. Той завърши с отличие бакалавър по „Политически науки”, спечели редица престижни международни специализации по европейски въпроси и лидерска подготовка, и представяше достойно Р България на форуми на високо равнище. Георги реализира множество инициативи в полза на студентите, младежта и гласността в страната ни.
Той ме вдъхновява с борбеността си и ясните цели, които отстоява, защитава и постига. Георги е един истински приятел, на който можеш да се довериш и той ще ти помогне в тежък момент.

Предложил: Валентина Петрова

 

Гергина Тончева

Мисля, че няма нужда да се аргументирам – будител в онзи истински, възрожденски смисъл на думата.

Предложил: Дона Делова

 

Деница Сачева 

Хората се вдъхновяваме от идеи. Деница е човек, който заразява хората с идеите си. Тя е винаги устремена към успеха и вярва, че мотивацията е нещото, което трябва да бъде винаги във фокуса.
Деница е създател и управлява ПР агенция Интелдей Солушънс. Всеки от нейния екип може да каже, че тя е способна да окрили хората и да ги вдъхнови със своята креативност, която е подплатена с отлично познаване на контекста на нещата около нас.
Деница е естествена блондинка, която е кръстница на шест малки ромчета, която работи за лекари, спортисти, политици, цветари, има клиенти от банковата до социалната сфери, през външната политика и вътрешната такава… Когато я попитах послендия път това не е ли много за един човек, тя каза: „Не, защото денят ми е от 26 часа“.

Предложил: Георги Куртев

 

Дядо Добри

Просълзиха ми се очите само като прочетох за него. Не само, защото той е жив светец, но и защото осъзнавам, че вероятно нама да имам шанса да се срещна с него, тъй като в момента уча в чужбина. Въпреки, че не съм го срещнала обаче, той вече ми припомни още веднъж какво означава да се чувствам горда за това, че съм Българка и ми стопли сърцето така сякаш вече го познавам от години.

Предложил: Жени Атанасова

 

Иванка Колева

Със спортния си дух и целеостремение, желание да докже на цяла България и на целия свят, че хората с увреждания са способни и волеви личности.

Предложил: Петър Емилиев

 

Любомир Христов

Единственият човек, който има смелостта да се опълчи на банковата система и БНБ и се опитва да защити потребителите, докато всички страхливо се спотайват или може би не разбират за какво става въпрос.

Предложил: Виктор Папазов

 

Павлин Петров

Вдъхновението се ражда там, където има Любов и Посвещение! Любов към хората, към изкуството, към природата…. Любов към красивото, към стойностното и непреходното…. и простичкото човешно посвещение на изконния стремеж  да промени света към добро доколкото е по силите му, творейки, учейки другите, увличайки ги след себе си в името на благородни и значими каузи – това е Павлин Петров. Този човек трудно се побира в някакви конкретни понятия и определения. Той е творец при това със свой уникален и характерен стил. Единственият художник в България с две самостоятелни пътуващи изложби. „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” е уникална колекция от негови творби, дълбоко свързани с историята ни, родовата ни гордост и усещането ни за принадлежност към Българското.
Предложил: Даниела Капинчева

 

Пламен Павлов

Ако някой заслужава да бъде наречен вдъхновител, това трябва да е човек, който вдъхновява не за постигане на лично израстване и успехи (въпреки че е много хубаво да има такъв човек в живота на всеки от нас), а преди всичко притежава способността и силата да вдъхва  любов към род и родина!

Роден е в село Пейчиново, Русенско,  в семейство на учители. Завършва история във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, където и до днес е преподавател по история на Византия и балканските държави през периода 4 — 15 век. Пламен Павлов е отдаден и на популяризирането на родната ни история и съвремие с най-различни средства. Сценарист и консултант на документални филми, посветени на българското минало и съдбата на българите в чужбина за БНТ, „Евроком“, СКАТ и др.

Предложил: Райна Манджукова

 

Радина Велчева

Жена, която даде глас да се заговори за хилядите семейство с репродуктивни проблеми.
Няма деца, няма нация, няма България.

Предложил: Валентина Иванова

 

Румяна Босева

Румяна или по-известна като Лулуто е човек, който не познавам лично, а през нейният блог „Something…“. Тя е от хората с рядък и ярък творчески заряд. От тези, които колкото и дини да натъпчат под мишниците го правят с такава неподправена лекота, толкова естествено и без видими усилия, че сякаш това е най-нормалното нещо на света.
Има успешна професионална кариера, завидни умения на фотограф, рядък кулинарен усет, тънко естетическо чувство и невероятен талант на писател. И прави всичко това не на парче и по отделно, а едновременно, в някакъв шеметен вихър.
Предложил: Златина Димитрова

 

Снежана Живкова

Млада, успяла, чаровна, харизматична! Снежана Живкова! Въображение, любов, умее да улавя пъстротата и красотата в малките неща!
Снежана има своя галерия в София. Там организира оригинални и неповторими събития!
Снежана буди само възхищение у мен и начина и на живот!

Предложил: Даниела Калчева

 

Христо Блажев

Е създател на най-големия блог за книги в България – Блогът „Книголандия“, място където за по-малко от 3 години е натрупал над 600 авторски ревюта на прочетени от него книги. Няма сайт в България, който да може да се похвали с подобно количество авторски текстове за книгите, четенето и литературните тенденции у нас и Христо заслужава моето искрено възхищение.

Защото той е „професионален читател“, редактор, графоман, кафеман, лунатик, и човекът, който най-страстно говори за книгите, които обича. Той е непримирим към некачествените издания в България и от години води ожесточена борба  – да покаже кои са качествените книги и да ги отсее от останалата, т.нар. от него самия „плява“.

Предложил: Анастасия Карнаух

 

Изберете своята вдъхновяваща личност и гласувайте до неделя, 23 септември. Можете междувременно да подавате нови номинации, за които ще се гласува следващата седмица.

Публикации от серията