1300 млади хора се запознаха с възможностите за работа или започването на стажантска програма от представители на 36 фирми по време на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в Русе

1300 млади хора се запознаха с възможностите за работа или започването на стажантска програма от представители на 36 фирми по време на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в Русе
За 14-та поредна година JobTiger, в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“ и с генералното спонсорство и партньорство на Нестле България, организира събитие от поредицата срещи между бизнеса и образованието – „Национални дни на кариерата“ в Русе. Тази година 1300 търсещи работа или стаж млади хора се срещнаха с 36 работодатели – местни и национално представени водещи компании от различни сектори, които им предложиха разнообразни варианти за кариерно развитие.

Едно от най-големите и значими предимства на форумите „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е, че дават възможност на младите хора да срещнат на едно място представители на бизнеса в България, които да им помогнат да се ориентират какъв е пазарът на труда у нас и да им дадат съвети за успешната им професионална реализация. Събитието се организира на национално ниво вече 18 години и безспорно се утвърди като мястото, от което започват кариерните пътища на младите хора в България.

Форумът бе открит от представители на местната власт и университета. „За Русенски университет „Ангел Кънчев“ е чест и удоволствие ежегодно да е домакин на среща от поредицата „Национални дни на кариерата“. Надяваме се, че този ден и контакта с фирмите ще има своя резултат и ще даде принос за последващото развитие и ориентиране на нашите студенти. Много се радваме, че нашите студенти получават тази уникална възможност за 14 поредна година“ – заяви чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенски университет.

Светлозар Петров, управител на JobТiger, припомни също така, че през годините над 45 000 души са намерили работа и стаж на „Национални дни на кариерата“, и че форумът е полезен не само с възможността за директен старт на кариерата, но и защото показва на студентите какви умения търсят работодателите на пазара на труда. Форматът на събитието предоставя на посетителите и първата възможност за среща с HR специалисти, при това в неформална среда, различна от традиционното интервю за работа.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ продължава в следващите две седмици в още 5 университетски града:

  • Свищов – 27 март 2019 г. – Стопанска академия „Д. А. Ценов“, 10:00-15:00ч.
  • Велико Търново – 1 април 2019 г. – Великотърновски университет, 10:00-15:00ч.
  • Габрово – 3 април 2019 г. – Технически университет, 10:00-15:00ч.
  • Пловдив – 8 април 2019 г. – Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дълга история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България.

 Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

Свързани публикации