1400 млади хора започнаха работа или стаж чрез „Алианс за младежта“

Над 1400 млади хора са се възползвали от възможностите за работа или стаж в рамките на инициативата „Алианс за младежта“ за последните 6 месеца. Това бе обявено на медиа брифинг с участието на депутата в Европейския парламент Ева Паунова, заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева, изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, заместник-кмета по „Финанси и стопанска дейност“ на Столична община Дончо Барбалов, старши експерт в Главна дирекция „Услуги по заетостта” в Агенция по заетостта Мария Димитрова, изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, представители на компаниите, членове на Алианса в България и едни от първите младежи, намерили своята реализация в рамките на инициативата.
„Алианс за младежта“ е паневропейско бизнес движение, което се ангажира да подобри възможностите за младите хора в предизвикателния пазар на труда. В края на септември 2014 г. Нестле България се обедини с още 30 компании-партньори, с цел насърчаване и подпомагане на младежката заетост в страната. За по-малко от 6 месеца членовете на „Алианс за младежта“ в България са организирали 80 различни събития и обучения с участието на над 30 000 български младежи и планират да засилят дейностите си в подкрепа на младите хора през годината.

За стартирането на втория етап на инициативата, а именно “Алианс за младежта”, Нестле обедини усилията си с още 200 компании, като поетите ангажименти от страна на партньорите ще доведат до създаването на над 100 000 нови възможности за младите хора в Европа. България е една от държавите, които взимат активно участие в тази инициатива.

Свързани публикации