1400 посетители се срещнаха с 42 компании по време на „Национални дни на кариерата“ във Варна

1400 посетители се срещнаха с 42 компании по време на „Национални дни на кариерата“ във Варна

Седемнадесетото варненско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се проведе вчера, 18 март, в Дворец на Културата и Спорта, зала Младост Б. Тази година във Варна участваха 42 компании – водещи работодатели във Варна и страната, които посрещнаха 1400 посетители.

„Национални дни на кариерата“ 2019 във Варна се откриха от Светлозар Петров, управител на JobTiger и Минко Христов, изпълнителен директор на Дворец на Културата и Спорта.

По традиция форумът „Национални дни на кариерата“ събира на едно място водещи компании, които предлагат свободни работни и стажантски позиции, и млади хора, които искат да започнат или развият своята кариера. Изложението е доказал се през годините успешен формат с изградени и наложени традиции, чрез който на национално ниво 45000 търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция.

Регионалното събитие от поредицата срещи „Национални дни на кариерата“ е отлична възможност за местните работодатели или работодателите, които имат регионални офиси във Варна и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени и подготвени млади кадри, които в същото време са техните потенциални служители.

За посетителите, които през деня са минали през кариерния форум ползите са още повече. Много голяма част от тях са все още са неориентирани на пазара на труда и това събитие им дава, на достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите.

От друга страна подобен тип събития увеличават шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера. Дори да не получат подходящи предложения, изложението дава шанс на присъствалите да се ориентират цялостно за изискванията и нуждите на пазара на труда – какви позиции, специалности и умения търсят работодателите във Варна и страната в момента. Всеки желаещ ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.).

1400 посетители дойдоха до щандовете на 42 компании-изложители във Варна тази година.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger за 18-ти път в страната, като тази година отново се провежда в осем университетски града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив.  В събитието ще се включат над 180 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След Варна, кариерният форум ще се състои и в:

  • Бургас – 20 март 2019 г. – Бургаски свободен университет, 10:00-15:00ч.
  • Русе – 25 март 2019 г. – Русенски университет „Ангел Кънчев“, 10:00-15:00ч.
  • Свищов – 27 март 2019 г. – Стопанска академия „Д. А. Ценов“, 10:00-15:00ч.
  • Велико Търново – 1 април 2019 г. – Великотърновски университет, 10:00-15:00ч.
  • Габрово – 3 април 2019 г. – Технически университет, 10:00-15:00ч.
  • Пловдив – 8 април 2019 г. – Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.

За повече информация посетете http://national.careerdays.bg

Свързани публикации