1500 млади хора получиха предложения за работа или стаж от 35 фирми на „Национални дни на кариерата“ в Русе

1500 млади хора получиха предложения за работа или стаж от 35 фирми на „Национални дни на кариерата“ в Русе

За 13-та поредна година JobTiger, в партньорство с Русенски университет „Ангел Кънчев“ и с генералното спонсорство на Нестле България, организира събитие от „Национални дни на кариерата“ в Русе. Тази година 1500 търсещи работа или стаж млади хора се срещнаха с 35 работодатели – местни и национално представени водещи компании от различни сектори, които им предложиха разнообразни варианти за кариерно развитие.

Събитието бе открито от редица представители на местната власт и университета. „Надяваме се, че този ден и контакта с фирмите ще има своя резултат и ще даде принос за последващото развитие и ориентиране на нашите студенти“ – заяви чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенски университет и председател на общинския съвет на гр. Русе. Той сподели, че освен да намерят своята работа, студентите ще могат генерално да се ориентират за своето бъдеще в срещите с представители на работодателите.

„Изпитвам огромно удоволствие, че вървим по правилния път за срещи на бизнеса с учещите млади хора. Само това е правилния път, по който правилните хора да си намерят точното място за развитие“ – каза на свой ред зам.-кметът на гр. Русе по хуманитарните дейности Иван Григоров.

Зам.-кметът на гр. Русе по хуманитарните дейности Иван Григоров също бе сред отправилите приветствие за старта на събитието.

Зам.-кметът на гр. Русе по хуманитарните дейности Иван Григоров също бе сред отправилите приветствие за старта на събитието.

Светлозар Петров, управител на JobТiger, припомни също така, че през годините над 40 000 души са намерили работа и стаж на „Национални дни на кариерата“, и че форумът е полезен не само с възможността за директен старт на кариерата, но и защото показва на студентите какви умения търсят работодателите на пазара на труда. Форматът на събитието предоставя на посетителите и първата възможност за среща с HR специалисти, при това в неформална среда, различна от традиционното интервю за работа.

Светлозар Петров, управител на JobTiger

Светлозар Петров, управител на JobTiger

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ продължава в следващите две седмици в още 5 университетски града:

  • Велико Търново – 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;
  • Габрово – 28 март, Технически университет;
  • Свищов – 29 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
  • Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;
  • Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дълга история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

Свързани публикации