16 фирми и 500 млади специалисти се срещнаха по време на Национални дни на Кариерата 2019 в Свищов

16 фирми и 500 млади специалисти се срещнаха по време на Национални дни на Кариерата 2019 в Свищов
На 27 март 2019 г. се проведе 12-тото поредно издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в град Свищов. Най-мащабният кариерен форум се провежда за 18-и път в страната и за 12-и път в крайдунавския град. Събитието се организира от JobTiger в партньорство със Стопанска академия „Д.А. Ценов“, а генерален спонсор и дългогодишен партньор е Нестле България. По време на събитието бяха представени общо 16 фирми и организации, които се срещнаха с 500 млади специалисти, търсещи кариерно развитие. Традиционно участие взеха големи компании от застрахователния, финансовия и банков сектор, които се интересуват от подготвените икономически кадри на академията.

Форумът бе открит от доц. д-р Иван Марчевски – ректор на Стопанска академия „Д.А. Ценов“, г-жа Анелия Димитрова – заместник-кмет „Управление на проекти, образование и устройство на територията“ на община Свищов и г-н Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Ректорът на Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Иван Марчевски приветства за добре дошли всички фирми-изложители и посетители на форума. Той изрази задоволството, че академията отново е избрана да домакин на среща от форума и напомни на студентите, че не всички млади специалисти в България имат шанса да се видят с бизнеса на територията на университета, в който са студенти. На свой ред управителят на JobTiger Светлозар Петров благодари на Стопанска академия за партньорството през годините. Също така, той благодаря на компаниите-участници, които предоставиха шанс на студентите от Стопанска академия да покажат колко са добри. „За 18 години над 45 000 души са започнали работа или стаж на Национални дни на кариерата“ – добави г-н Петров.

„Похвално е за бизнеса и за фирмите, че са отворени и разширяват и обогатяват човешките си ресурси със стажанти и млади специалисти без опит, защото им дават реален шанс за старт на своето професионално и кариерно развитие“ – заяви г-жа Анелия Димитрова, заместник-кмет „Управление на проекти, образование и устройство на територията“ на община Свищов. „Мотото на тази инициатива е чудесно – „Добра кариера – Добър живот“ – наистина добрата кариера е онзи отрязък от живота на всеки човек, в който той бележи прогрес в своето професионално развитие и тя неминуемо е предпоставка за един по-добър живот.“ – добави тя. Г-жа Анелия Димитрова пожела успешен старт и реализация на всички студенти и млади специалисти, както и успех и ползотворност на форума, който е доказал своята ефективност, резултатност и полезност за всички участници.

Форумът продължава в следващите две седмици в още 3 университетски града:

  • Велико Търново – 1 април 2019 г. – Великотърновски университет, 10:00-15:00ч.
  • Габрово – 3 април 2019 г. – Технически университет, 10:00-15:00ч.
  • Пловдив – 8 април 2019 г. – Пловдивски панаир, Конгресен център, 10:00-16:00ч.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дългата история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България.

 Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

Свързани публикации