1800 посетители се срещнаха с 42 компании по време на „Национални дни на кариерата“ във Варна

1800 посетители се срещнаха с 42 компании по време на „Национални дни на кариерата“ във Варна

Шестнадесетото варненско издание на най-големия кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се проведе днес, 19 март, в Юнашки салон. Тази година във Варна участваха 42 компании– водещи работодатели във Варна и страната, които посрещнаха 1800 посетители.

„Национални дни на кариерата“ събира под един покрив водещи компании, които предлагат свободни работни позиции, и млади хора, които искат да стартират или развият кариерата си. Изложението е доказал се успешен формат с изградени традиции, чрез който през годините хиляди търсещи работа или стаж са намерили мечтаната позиция. Статистиката на организатора на събитието – компанията за комплексни HR услуги JobTiger – показва, че на национално ниво средно един от шест посетители постига успех.

„Национални дни на кариерата“ 2018 във Варна се откриха от Светлозар Петров, управител на JobTiger и Димка Ненова-Згурова, Мениджър Обучения в Нестле България.

„Национални дни на кариерата“ 2018 във Варна се откриха от Светлозар Петров, управител на JobTiger и Димка Ненова-Згурова, Мениджър Обучения в Нестле България.

Регионалното събитие от „Национални дни на кариерата“ е отлична възможност за работодателите, които оперират във Варна и околните области, както и за тези, които тепърва смятат да разкриват бизнес в района, да се свържат с местната общност и да се запознаят със следващото поколение качествени служители. Компании от национално значение, както и мултинационални такива пък могат да проучат още една българска област за качествени кадри, в момент, в който недостигът на квалифицирани специалисти става осезаем.

За посетителите на кариерния форум ползите са още повече. Те получават достъп до водещи работодатели, събрани в рамките на един ден, на едно място. Търсещите работа могат да се срещнат и да поговорят директно със специалистите на отделите за Човешки ресурси на компаниите, а често дори и с мениджърите. Това увеличава шансовете на кандидати с нестандартна подготовка и опит да намерят своето място и шанс за развитие на кариера. Дори да не получат подходящи предложения, изложението дава шанс на присъствалите да се ориентират цялостно за изискванията и нуждите на пазара на труда – какви позиции, специалности и умения търсят работодателите във Варна и страната в момента. Всеки желаещ ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в така наречената „CV клиника“ на щанда на Нестле България – където препоръки ще дават специалисти от компанията.

1800 посетители дойдоха до щандовете на 42 компании-изложители във Варна тази година.

1800 посетители дойдоха до щандовете на 42 компании-изложители във Варна тази година.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger за 17-ти път в страната, а тази година се провежда в осем университетски града – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив.  В събитието ще се включат над 170 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След Варна, кариерният форум ще се състои и в:

  • Русе – 21 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;
  • Велико Търново – 26 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”;
  • Габрово – 28 март, Технически университет;
  • Свищов – 29 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
  • Бургас – 2 април, Бургаски свободен университет;
  • Пловдив – 4 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

За повече информация посетете http://national.careerdays.bg

Свързани публикации