2018-та – годината, в която изложението „Национални дни на кариерата“ ще ви пренесе в бъдещето

cOVER ARTICLEВсяка добре развита бизнес сфера има собствени традиции, изложения, форуми или фестивали. Тези утвърдени събития дават облик на гилдията, открояват най-важните играчи на пазара, предоставят възможности за развитие и теми за размисъл, на базата на които да се генерират промени и да се планира бъдещето. Това са естествените двигатели на всяка конкретна сфера и те не могат да бъдат игнорирани от никого.

В сферата на човешките ресурси едно от най-важните събития всяка година е традиционното изложение „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Това е най-голямото и разпознаваемо кариерно изложение в страната и през март 2018 г. ще се проведе неговото 17-то издание. То се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger и през далечната 2002 г. стартира под името форум „Кариери“.

През годините събитието еволюира съвсем естествено. Първото издание можеше да се похвали с 38 изложители, но броят на участващите фирми нарасна сериозно през годините, стигайки до рекордните 191 компании през 2015 година. Различни институционални и корпоративни партньори дадоха подкрепата си, подчертавайки важността на форума – Министерството на държавната администрация и административната реформа, Министерство на икономиката и Министерство на транспорта и съобщенията. А Нестле България е постоянен генерален спонсор на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ от 2005 г. насам. През времето се увеличава не само броят на изложителите, но също така и на посетителите и градовете, в които се провежда изложението.

2018-та година ще постави нови крайъгълни камъни в дългия път на събитието. Новините около наближаващото издание са поне две и те ни носят увереността, че „Национални дни на кариерата“ е формат, който продължава да се развива и подобрява.

Първо, форматът се обогати с още един град трайно. Включихме Габрово като значим университетски център, заслужаващ справедливо да има свое издание по време на изложението. Така общият брой на градовете, в които гастролираме, стана 8 – София, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Свищов, Бургас и Пловдив. И ако се осланяме на миналогодишната статистика, този богат избор от дестинации ще привлече отново над 15 000 посетители. Това е много сериозна заявка, сочеща, че кариерните ни изложения са отлично организирани и много сериозно оценени от стотици компании-работодатели.

Също така, през 2018 г., се променя и местоположението на софийското събитие. Форумът ще се проведе за пръв път в хотел Маринела в София. Това дава възможност на изложителите да избират между две луксозни зали. Двете ще подслонят приблизително равен брой изложители – по около 90 фирми във всяка от тях. Едната зала носи името Sofia Grand и в нея изложителите ще бъдат настанени на стандартни маси. Втората зала е Efe и в нея освен масите, има и няколко по-големи щандови конструкции, специално предназначени за компании, имащи нужда от повече площ. Всички интересуващи се от изложението компании могат да разгледат схема с разположението на щандовете в двете зали тук.

Двете ни нововъведения за 2018 -та година са изцяло в полза на посетители и участници. Първите ще получат повече възможности да се срещнат с предпочитаните от тях работодатели. Вторите ще имат още по-добри шансове за качествен и ефикасен employer branding и отворена перспектива да бъдат дори по-посетени от предишните години. Вече е видимо, че най-активните работодатели планират отрано бюджетите и времето си и щандовете започнаха да се продават още през тази година. Ако и вие имате далновидно бюджетиране и ясна визия за идната година, побързайте с регистрацията, за да можете спокойно да направите избора си за предпочитано местоположение на щанда ви.

2018-та година е зад ъгъла. От всички нас зависи колко успешна и впечатляваща ще е. Ако обаче надникнете зад ъгъла още днес, имате значително по-добри шансове да превърнете следващата година в един истински успех. Вие сте на ход!

Свързани публикации