4 причини работодателите да не пропуснат „Национални дни на кариерата“ 2018

4 причини работодателите да не пропуснат „Национални дни на кариерата“ 2018

Остава по-малко от месец и половина до старта на 17-ите „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Тази година събитието ще се проведе в повече градове и в зали с по-голям капацитет, но въпреки това темпът на записване на желаещите да участват компании вече надвишава този от предишни години. Това едва ли е изненадващо – „пазарът на кандидата“, който се е установил в не малко от добре развиващите се икономически сектори в България, изисква още по-сериозна активност в осигуряването на свежи таланти за бизнеса.

Ако сред вас има все още колебаещи се дали да се включат, припомняме само някои от предимствата, които носи участието в най-големия, най-стар и най-успешен кариерен форум в България.

Избирайте само сред фокусирана аудитория

В най-големите градове – София, Пловдив и Варна, където университетите са повече от един – събитието се организира в специално ангажирани зали извън учебните кампуси, за да бъде максимално удобно за всички. От друга страна резервираното пространство гарантира на изложителите, че посетителите на техните щандове ще са там с причина – да си търсят работа или стаж.

Освен това до изложбените зали ще се отбият предимно млади, образовани или все още учещи в университетите хора. Можем да твърдим това на база на 17-годишен опит на най-големия кариерен форум в България. HR специалистите на компаниите-работодатели ще могат да се срещнат и да проведат кратък разговор с всеки, по този начин отсявайки неподходящите и в същото време откривайки нетипични кандидати, които иначе не биха кандидатствали за определена позиция. Забравете за тоновете неуместни CV-та, които получавате от обявите за работа.

JobTiger полага допълнителни усилия в широката си кампания преди събитието, за да разясни на бъдещите посетители защо е важно те да дойдат подготвени – да са проучили предварително обявените работодатели, да си носят автобиография на хартия и в електронен формат, да задават правилните въпроси и т.н. Целта е допълнително да се улесни първоначалния подбор от страна на изложителите.

Свържете се с местната общност

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ предоставя уникалната възможност за географски-детерминиран подбор – сред кандидати от или живеещи близо до населеното място, в което оперира вашия бизнес. Тази година кариерното изложение се провежда в рекордни 8 града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Свищов и Габрово. По този начин са застъпени не малка част от развитите региони на България.  В същото време това са почти всички по-сериозни университетски градове в България. Периодът от годината, избран за провеждане на изложението, гарантира, че студентите във всеки град ще са там, а не по родните си места. Организацията на кариерния форум се подкрепя от основните университети във всеки от градовете, които ще разпространяват информацията за събитието сред своите студенти. В сравнително по-малките градове, където университетът е само един, изложението ще е в самите учебни сгради, за осигуряване на максимална посещаемост. Всичко това е допълнително подплатено със силна рекламна кампания, както в национални, така и в регионални медии, диджитъл маркетинг и BTL активности.

Пестете

Процесът по подбор, особено когато става дума за някои от най-търсените професии и сектори в България, може да продължи месеци за всяка позиция, което е съпроводено със съответната висока цена. Участието на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ пести на работодателите разходи по намирането на правилните кандидати за повече от една отворена позиция в компанията.

С риск да се повторим, стъпвайки на традициите и все по-голямата популярност на събитието с всяка следваща година, вероятността за намиране на подходящ кандидат по време на кариерното изложение е по-голяма от тази при класическия подбор, особено ако включим в картината и успеваемостта на единица разгледани кандидатури. Статистиката показва, че през годините един от всеки шест посетители си намира работа на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“.

Подобрете разпознаваемостта си и работодателския си бранд

Наредете се сред най-добрите компании в България, които всяка година участват в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Тазгодишното издание на кариерния форум се очаква да постигне абсолютен рекорд по отношение на интереса от страна на работодатели и посетители. Това наложи преместването на мястото на провеждане в София на нова локация, с по-голям капацитет.

Освен по-голямо, събитието ще бъде и доста по-атрактивно. Допълнителен акцент тази година ще са новите технологии и как те променят начина на работа около нас. Посетителите ще имат достъп до специални демонстрационни щандове с някои от най-актуалните технологии.

Кариерното изложение е шанс за компаниите да представят и работодателската си марка – използвайки изложбената си площ, за да представят постиженията си като работодател – или да изпъкнат, като подредят по-интересен щанд или като представят различни новости и забавления на посетителите.

И нека най-добрият привлече най-много кандидати!

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger, с генералното спонсорство на Нестле България. За повече информация, точните дати и локации за провеждане на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ и заявка за регистрация, посетете страницата на събитието – тук: http://careerdays.bg/bg/national-careerdays/employers

Свързани публикации