5 неща, които ще направят кариерата и бизнеса ви по-успешни

14 април 2015 Спонсорирана публикация

Експертите са единодушни, че кариерното развитие и успешните бизнес решения се подчиняват на няколко прости правила. Независимо от дейността, независимо от индустрията, и независимо от мястото, успелите хора споделят много и различни фактори за успеха си, но долните  5 се повтарят от всички. Прочетете, следвайте ги и резултатите няма да закъснеят:

  1. Инвестирайте времето си, срещайте се, слушайте и се учете от настоящи бизнес лидери, а не от хора, които изкарват пари от публични лекции. Опитът на публичните лектори не може и няма как да Ви е полезен, защото когато те са били успешни (ако въобще са били), времето, технологиите и пазарните процеси са били съвсем различни от тези днес, още повече от тези утре. Пенсионираните или превърнали се в шоу звезди бивши лидери са като цирковите артисти – правят си номера и си тръгват, но Вие никога няма да успеете да направите техните трикове от сцената, а и не Ви трябва.
  2. Бързата кариера и успехът на предприемача си приличат по това, че и в двата случая изпреварваща информация за пазара, технологиите, познанията за реалните процеси днес и очакваните утре, са факторите, които правят едни решенията успешни или не. Ако Вие намерите и поддържате достъп до няколко проверени източника на информация, Вие сте си осигурили конкурентно предимство.
  3. Само мениджъри и предприемачи, които разбират и знаят как да използват дигиталните технологии, ще продължат да правят успешен бизнес, а за останалите оцеляването ще бъде основно занимание. Преди 3 дни изпълнителният директор на най-голямата банка в Америка – Джей Пи Морган – изпрати писмо до акционерите и борда на директорите на банката, в което споделя своите притеснения, че новите и иновативни и стартиращи компании искат „да изядат обяда на големите банки и финансови институции“, както пише той. Щом най-голямата банка в Америка има притеснения за бизнеса си, какво остава за по-малките фирми. Подгответе кадрите си и себе си и не пропускайте възможност да бъдете в крак с променящите се бизнес правила и новите технологии.
  4. Създавайте лични контакти с успели предприемачи и топ мениджъри, това е Вашият билет към успеха. Срещите и няколко разменени думи с топ мениджъри и успешни предприемачи могат да преобърнат бизнеса Ви и да Ви направят успешен за една нощ. Това са хора, които имат много опит и много контакти. Те, в повечето случаи, създават правилата в индустрията. Няколко разменени думи и лично разрешение от тях да им изпратите имейл с идеята си, ще Ви спести седмици, а може би месеци проучвания или опити и грешки, ще Ви даде огромно конкурентно предимство и достъп до реален ментор или инвеститор. Ще останете изненадани, колко лесно е да помолиш и да получиш подобно разрешение – просто трябва да опитате!
  5. Няма по-добър човек от Вас, който да свърши горните лесни стъпки. Използвайте тези правила лично и от първо лице и не пропускайте нито една възможност, защото и възможностите не са много.

И ако се питате как  и къде можете да се срещнете топ мениджъри и предприемачи от компании като Cisco, SAP, Forbes, Wall Street Journal,  Microsoft, Samsung, Google,  представители на автомобилната, банкова и финансова, фармацевтична, туристическа, технологична, рекламна и медиа индустрии и инвеститори, които търсят идеи и проекти, в които да инвестират, имаме добра новина. На 21-22 април в София се провежда едно от поредицата най-големи и влиятелни световни събития  – CEEDS’15 by Webit. Бонус е и специалното парти, което се прави съвместно с Fashion TV, където можете да осъществите много ефективни лични контакти в неформална обстановка.

В рамките на събитието присъствайте лично и следвайте горните лесни 5 стъпки – резултатите няма да закъснеят! Вие ще черпите знания от извора, ще участвате в дискусии по теми, които Ви вълнуват, и ще имате възможност за лични срещи с лидери от цял свят. В следващите 2 дни все още имате възможност да направите една от най-добрите инвестиции в кариерата и бизнеса си – в билет за CEEDS’15. Билети можете да закупите онлайн на адрес www.webit.bg


Публикации от серията