5 причини да потърсите нови попълнения за компанията си по време на Виртуални дни на кариерата

5 причини да потърсите нови попълнения за компанията си по време на Виртуални дни на кариерата

Ако сте работодател, който присъства на кариерни форуми, за да намери качествени нови таланти, вие знаете колко много работа, планиране и дори пътуване изисква това. Също така ако нямате време да подготвяте нещо по-различно за собствения си щанд за подобно събитие, осъзнавате колко лесно е да се изгубите сред множеството други работодатели, които присъстват. С участието в онлайн кариерен форум като Виртуални дни на кариерата, тези неудобства могат да бъдат избегнати. Ето няколко причини защо:

По-ниски цени: Избягвате всички допълнителни разходи, свързани с пътуване, нощувки, превоз и доставки, и дори изгубени в придвижване човекочасове.

По-добър контрол и фокус: При онлайн събитието имате по-добър поглед върху очаквания брой на кандидатите, точно определено времетраене на интервюто и предварително изискване кандидатите да са представили автобиография. Всичко това ще ограничи максимално безсмислените разговори.

По-широк обхват: Виртуални дни на кариерата ви дават възможност да достигнете до кандидати от целия свят. Не сте ограничени до физическата локация на града или университета, в който се провежда например „класическия“ присъствен кариерен форум.

Модерни форми на комуникация: Facebook Messenger, Viber, Skype – всички използваме онлайн комуникация ежедневно, до степен, в която тя вече се е превърнала в основната форма на комуникация. По-младите хора – тези, от които работодателите се интересуват най-много – дори предпочитат тази форма на общуване. Онлайн кариерният форум се доближава максимално до това изживяване.

Спестявате време: HR специалистите извършват всички интервюта от работното си място. Времето за изчакване между две интервюта е минимално. Това прави Виртуални дни на кариерата платформата с най-добро съотношение на проведени полезни интервюта за единица време.

Виртуални дни на кариерата 2018 ще се случат на 16 май. Предварително планираният капацитет от участващи компании вече е запълнен, но JobTiger има специалната възможност да добави още няколко допълнителни „виртуални” работодатели. Направете крачка напред и побързайте да се регистрирате, ако желаете да станете част от бъдещето на кариерните форуми.

Свързани публикации