Kак да намериш мечтаната работа на „Виртуални дни на кариерата” 2020

Kак да намериш мечтаната работа на „Виртуални дни на кариерата” 2020

На 16 юни от 11 до 17 ч. ще се проведат седмите „Виртуални дни на кариерата“. Събитието дава възможност – само срещу безплатна регистрация – всеки търсещ нова работа да разговаря онлайн с представители на предпочитани от него компании от цялата страна и опериращи в различни отрасли.

 • 1 ден
 • изцяло онлайн
 • неограничени възможности
 • безопасно

Как може да се запишеш за „Виртуални дни на кариерата“, ако все още не си го направил?

 1. Виж участниците и се регистрирай тук.
 2. Създай свой профил като търсещ работа в системата на „Виртуални дни на кариерата“ и попълни обща информация за твоите умения и компетенции. Видео инструкции.
  • Тази информация ще бъде видима за специалистите по подбор на персонал, които ще те интервюират по време на кариерния форум и ще се окаже от голямо значение за тяхната ПЪРВОНАЧАЛНА преценка за теб. Затова е добре да отделиш достатъчно време и внимание на попълването на данните в профила си.
 3. Регистрацията позволява и качване на готова автобиография (CV) и линк към LinkedIn профил, ако поддържаш такъв. Те също ще бъдат видими за представителите на компаниите-участници. Препоръчваме ти да попълниш подробно своя профил, но също и да качиш твоята автобиография/LinkedIn профила ти.

Регистрацията и участието във „Виртуални дни на кариерата“  са напълно безплатни. Работата с платформата изисква познания по английски език.

Да намериш нова работа в кризата може да е предизвикателно

На нарасналия брой търсещи реализация на пазара на труда се противопоставя намалелият брой обяви за работа. През април тази година техният спад беше с цели 66% спрямо април 2019 г. Към 8 май 2020 г. данните бяха само малко по-оптимистични – отчетени са 53% по-малко публикувани обяви спрямо стойностите от началото на май 2019 г.

Ако в настоящия период си търсиш работа, но искаш да изпъкнеш, а да не си просто поредният сред стотиците кандидати по обявите за работа, регистрирай се и бъди онлайн на 16 юни, защото тогава ще имаш възможността да създадеш лични контакти с HR представителите на компаниите-участници и да привлечеш вниманието им точно върху твоите умения и компетенции.

Ти избираш с кои работодатели да се свържеш

 1. В деня на „Виртуални дни на кариерата“ ще можеш да избереш с кои работодатели да проведеш кратки интервюта за работа. Видео инструкции.
 2. Интервютата ще се провеждат под формата на чат сесии, по време на които представителите на компаниите ще ти задават въпроси относно твоя опит и компетенции. Видео камера и микрофон не са необходими. Видео инструкции.
 3. Всяко интервю ще бъде ограничено откъм времетраене, като по време на чат обратен брояч ще показва колко време ти остава.
 4. Можеш да чакаш на повече от една опашка за интервю и така в рамките на деня да проведеш интервюта с представители на компаниите, които си набелязал.

Получаваш обратна връзка

 1. След като „Виртуални дни на кариерата“ приключат, работодателите ще могат, на база проведените разговори и потребителските профили, да преценят с кои кандидати ще се свържат за последващи интервюта.
 2. Ако си се представил добре и даден работодател пожелае да продължи процедурата по подбор с теб, то той ще може да ти изпрати имейл или да те потърси по друг начин, който сте уточнили по време на интервюто.
 3. Веднъж след като кариерният форум приключи, от твоя страна не се изискват други действия, освен да следиш имейла си за съобщения от работодатели, които имат подходящи за теб работни позиции.
 4. Можеш да провериш с кои компании си се срещнал през деня чрез страницата с история на твоята кореспонденция. Видео инструкции.

Как да установиш връзка с избран работодател?

Как работи платформата на Brazen?

Свързани публикации