500 млади хора посетиха „Национални дни на кариерата“ 2018 в Свищов

500 млади хора посетиха „Национални дни на кариерата“ 2018 в Свищов

На 29 март 2018 г. се проведе поредното издание на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в Свищов. Най-големият кариерен форум се провежда за 17-и път в страната и за 11-и път в крайдунавския град. Местното събитие се организира от JobTiger в партньорство със Стопанска академия „Д.А. Ценов“, а генерален спонсор е Нестле България. Общо 19 фирми и организации бяха представени на изложбените площи. Традиционно взеха участие големи компании от финансовия и банков сектор, които се интересуват от подготвените икономически кадри на академията. Те се срещнаха с 500 млади хора, основно студенти от университета.

Форумът бе открит от доц. д-р Иван Марчевски – ректор на Стопанска академия „Д.А. Ценов“; проф. д-р Любомира Попова – областен управител на област Велико Търново; г-жа Анелия Димитрова – заместник-кмет „Управление на проекти, образование и устройство на територията“, община Свищов; г-н Светлозар Петров, управител на JobTiger; гл. ас. д-р Юлиян Господинов, Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, Стопанска академия „Д.А. Ценов“.

VAR_2881

„За да постигнем добра кариера и добър живот трябва да инвестираме първо в образованието“ – посочи проф. д-р Любомира Попова. – „Но какво е необходимо освен добрата инвестиция в образование? (…) Необходима ви е една протегната ръка, шанс да намерите своето достойно място за реализация“. Областният управител също така поздрави организаторите от JobTiger, че инициативата е станала ежегодна.

На свой ред управителят на JobTiger Светлозар Петров подчерта и спецификата на Свищов в рамките на националния кариерен форум: „Искам да благодаря на Стопанска академия за сътрудничеството преди тези години. Създаването на „Национални дни на кариерата“ в Свищов беше предизвикателство и решихме заедно този проблем. Има градове, които не издържаха – много по-големи градове, с много по-големи училища като брой хора, но тук интересът на бизнеса и качеството на образованието са такива, че ние знаем, че можем и ще продължим да организираме „Национални дни на кариерата““.

VAR_2996

„Радвам се, че тук има много студенти, които вярват – и вярвам, че няма да бъдат разочаровани в своите надежди – че ще намерят своите нови работодатели, които ще осмислят усилията, които са полагали 4 години да учат и да станат компетентни специалисти“ – заяви ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов“ –  доц. д-р Иван Марчевски.

„Национални дни на кариерата“ 2018 продължават другата седмица със събитията в Бургас (на 2 април в Бургаски свободен университет) и Пловдив (на 4 април в Пловдивски панаир, Конгресен център). Повече подробности на http://national.careerdays.bg .

VAR_2926

Свързани публикации