500 млади хора потърсиха реализация на второто издание на „Национални дни на кариерата“ в Габрово

500 млади хора потърсиха реализация на второто издание на „Национални дни на кариерата“ в Габрово
За втора поредна година Габрово е част от университетските градове, които приемат форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Второто издание на форума премина днес при много висок интерес. 32 компании се срещнаха с 500 търсещи работа или стаж млади хора на територията на Технически университет – Габрово. Висшето училище е партньор на JobTiger в организацията на локалното събитие, част от най-големия кариерен форум в България, а генерален спонсор и дългогодишен партньор е Нестле България.

Събитието бе открито от г-жа Таня Христова – кмет на община Габрово; г-жа Лена Георгиева – председател на Общински съвет, община Габрово; г-н Росен Цветков – заместник-областен управител на област Габрово; проф. д-р Анатолий Александров – заместник-ректор „Образователна дейност“, Технически университет – Габрово и г-н Светлозар Петров – управител, JobTiger.

Изборът на Габрово сред осемте академични града не е случаен, а е резултат от повишения интерес на работодателите към специалисти от инженерни и технически специалности, и респективно към техническите университети на национално ниво – недостигът от подготвени хора в тези сфери продължава да е осезаем. Това се потвърждава и от регистрирания много добър интерес – цели 32 компании са заявили участие,  което може да се приеме дори за изненада с оглед на липсата на традиции на форума в града и все пак факта, че Габрово е вторият най-малък град от осемте, включени в обиколката на „Национални дни на кариерата“ тази година.

Заместник-ректорът пожела на студентите да намерят желаната от тях реализация, като им напомни, че „форумът е доказал през годините, че е полезен“. „Това е начина, по който се скъсява пътя между университетската скамейка и бизнеса. Ние, от ръководството на Технически университет Габрово разбрахме, че заедно ръка за ръка с бизнеса трябва да работим за бъдещето на вас – нашите студенти“.

Кметът на община Габрово, Таня Христова, подчерта значението на форума, като изказа признателността си към организаторите, които и тази година са избрали Габрово да е дестинация за фирмите и бизнеса. Тя подчерта, че Национални дни на кариерата – Габрово „вече изгражда традиции и в пълна сила показва своята смисленост“.  „Повишеният брой на фирмите, които са на форума тази година показва по категоричен начин успеха на форума и най-вече това е предпоставка повече млади хора да намерят реализация. Сигурна съм, че броя на тези от вас, които ще имат възможност да направят правилната стъпка в своята кариера е по-голям“, посочи още тя по време на откриването.

Управителя на JobTiger, Светлозар Петров, пожела на студентите да се присъединят към предшествениците си, които през годините са си намерили стаж или работа и им напомни, че „Национални дни на кариерата“ наистина е мястото, от което стартират кариерите на младите хора, като за 18 години 45000 души за започнали своя кариерен път от форума. „Четири са големите ползи да бъдете на този форум“ – изброи накратко на посетителите той:  да си намерите работа или стаж, да видите какво изискват най-добрите фирми в България, да опознаете пазара на труда, да се срещнете с представители на компаниите в неформална обстановка.

Обиколката на най-големия форум за стаж и работа в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019 е към своя край. Последен в списъка от академичните градове е Пловдив, където още млади хора ще имат възможността да се срещнат с бизнеса и да открият множество кариерни възможности:

  • Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Не пропускайте възможността да посетите най-големия и с най-дълга история кариерен форум в България, да откриете нови кариерни възможности или просто да се срещнете с водещите работодатели в България и да се ориентирате за пазара на труда. Входът за посетители е безплатен.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България.

 Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRIndustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

Свързани публикации