67 компании на „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти

Вчера, 1 декември 2016 г., в УНСС, се състоя единственото специализирано събитие по рода си – „Дни на кариерата“ в секторите Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти. По време на изложението се представиха 67 компании и организации от споменатите сектори, със своите свободни работни и стажантски места, а посетителите бяха почти 5000. Форумът се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Седмото издание на форума бе официално открито от:

  • доц. д-р Стела Ралева, Заместник-ректор на УНСС,
  • г-жа Зорница Русинова, Министър на труда и социалната политика в оставка,
  • г-н Драгомир Николов, Изпълнителен директор на Агенция по заетостта,
  • г-н Светлозар Петров, Управител на Джобтайгър ООД,
  • доц. д-р Йордан Близнаков, Директор на Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС,
  • г-н Денис Димитров, Председател на Студентски съвет при УНСС.

Всяка година събитието осигурява безценна за студентите и младите специалисти възможност да се срещнат с представители на утвърдени български и международни компании на десетките кариерни щандове. И тази година посетителите имаха шанса да посетят всяка от практическите работилници, които част от компаниите провеждаха паралелно през целия ден.

Изложителите изразиха удовлетворението си от големия брой посетители, от които мнозина дадоха заявка, че имат потенциала да се превърнат в бъдещи служители на участващите компании. Студентите и младите специалисти също споделиха задоволството си от интересните предложения, които отправиха към тях десетки перспективни и водещи работодатели.

Особено добре се приеха индивидуалните консултации, които кариерните специалисти от JobTiger провеждаха през целия ден. В рамките на тези разговори, те успяха да консултират амбициозни млади хора по темата „Как да изградим своя персонален бранд“. Споделените съвети бяха използвани от младежите още в рамките на събитието и подпомогнаха търсещите работа в цялостното им добро представяне пред работодателите.

В края на деня бяха изтеглени имената на победителите от томболата на Междууниверситетски център за кариерно развитие на УНСС, която съпътства традиционно изложението. Някои от компаниите участници бяха осигурили атрактивни подаръци, които отидоха при най-активните посетители.

Събитието се проведе под патронажа на проф. д.ик.н. Стати Статев – Ректор на УНСС. Дни на кариерата в секторите: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти се организира от JobTiger за седми път, а за пети – съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата при УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Партньори на събитието бяха JobTiger.tv, 9Academy, Coolicehost, Международна награда на херцога на Единбург, Access Masters, сп. Мениджър, ISIC, Успелите, QS World Grad School Tour, Нестле България АД.

Свързани публикации