880 интервюта за работа за по-малко от ден на Виртуални дни на кариерата 2018

880 интервюта за работа за по-малко от ден на Виртуални дни на кариерата 2018

Виртуални дни на кариерата се проведоха за пети път в България на 16 май 2018 г. В продължение на няколко часа 36 водещи работодатели успяха да проведат 880 онлайн интервюта с търсещи работа талантливи млади хора. Участващите работодатели тази година бяха от различни сектори – банки и финанси, BPO, хранителна индустрия, търговия, ИТ, консултантски услуги, производство, човешки ресурси и др. Имаше и организации, които предлагаха работа в чужбина, включително в утвърдени европейски институции.

Иновативното събитие, организирано от JobTiger, е следващата крачка в развитието на кариерните форуми. То се случва изцяло онлайн, което позволява на търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове, по най-удобния и бърз за тях начин – практически от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности и без да пътуват. Виртуални дни на кариерата са специфичен шанс и за младите, образовани българи, които в момента пребивават в чужбина, но желаят да се върнат в България, без притеснения за бъдещето да осигурят кариерата си в страната. Кариерният форум е подходящ и за специалисти, които в момента имат постоянна работа, но искат да проучат възможностите, които им предлагат водещи компании на пазара на труда – без необходимост да си взимат отпуск и свързвайки се с много на брой работодатели в рамките на един ден.

Виртуални дни на кариерата са най-бързият начин за кандидатите да стигнат до интервю за работа – всеки регистрирал се на практика има възможността да проведе разговор с HR експертите на много от участващите работодатели. Съпоставено със „стандартния“ процес на подбор, това не просто ускорява значително цялата процедура, но дава и шанс на кандидати с нестандартни умения и биография също да изпъкнат. Става въпрос например за участници, които могат незаслужено да отпаднат още на етап пресяване на автобиографиите при кандидатстване по обява.

Интервютата по време на събитието се провеждат под формата на чат. Така се използва вече утвърден и предпочитан от новото поколение начин на комуникация, а по-притеснителните кандидати няма нужда да се тревожат от личния контакт, избора на облекло или езика на тялото си.

Броят на включилите се във Виртуални дни на кариерата 2018 компании нарасна с 20% спрямо предишната година, което потвърждава тенденцията работодателите да търсят иновативни начини за справяне с проблема с недостига на качествени кадри като цяло на пазара на труда в България. JobTiger продължава да адресира този проблем с всичките си активности. За да научите повече за предстоящите кариерни събития, организирани от компанията за комплексни HR услуги, посетете сайта jobtiger.events или следете Facebook и LinkedIn страниците на JobTiger.

Свързани публикации