Абитуриенти 2015: За каква професионална реализация мечтаят младите

Това е клип с абитуриенти, влизащи в залата, в която ще е балът им. Но не е това, което може би очаквате.

Това НЕ е клип, в който ще видите зарадвани, подпийнали млади хора да се излагат за сметка на повече посещения/гледания на някоя медия.

Това НЕ е и клип, на който фалшиво да се възмутите, все едно на вашето завършване не сте близвали алкохол, и да споделяте с цел демонстрация на интелектуалното си превъзходство над група неопитни младежи.

Това е клип, в който обсъждаме сериозни въпроси с пълнолетни граждани на България – някои от които вече доказали се, независимо от възрастта си. Всяко поколение си има силни и по-слаби представители. Сега завършващите не са изключение, а повечето от тях са чудесни млади хора, чиито глави са изпълнени с надежди и мечти. В много положения те са и по-ориентирани и по-подготвени за съвременния свят от предшествениците си.

Какви кариерни избори планират днешните абитуриенти, защо „бягството“ към университети в чужбина не значи автоматично загуба за държавата, желаят ли днешните абитуриенти да се реализират в страната си и възражда ли се интереса на младите към науката – в нашата анкета.

Заслужава си да я видите!

Свързани публикации