Adobe раздава безотчетни пари на сътрудниците си

Известната компания Adobe поддържа една инициатива, която далече не е толкова известна, въпреки че има защо. Инициативата е наречена KickStart и се материализира по много любопитен начин – с подарък. Технологичният гигант подарява на всички свои служители червени кутии. В тях има ръководство за развиване на идеи, шоколадов десерт, карта за подаръци от Starbucks и дебитна карта, заредена с 1000 долара. Според Adobe, тези три неща са достатъчни, за да може човек да стартира една иновативна идея – софтуерно приложение, добавка към съществуващ продукт на Adobe или нещо съвсем различно.

Особено любопитен момент в инициативата е, че компанията не търси сметка на служителите си за какво са похарчили парите. Те са напълно свободни да си купят дрехи, бира, музикална уредба, ваканция или каквото си пожелаят – отчетност няма. Според Adobe, това е въпрос на доверие и по този начин се поощрява духът на иновативност и предприемчивост у сътрудниците.

Всеки сътрудник може да се възползва от предложението на компанията. Дори не е нужно да сте инженери или разработчици, бонусът се предлага на абсолютно всички, независимо дали хората имат иновативна идея в момента.

Досега, благодарение на инициативата, са се родили, развили и получили допълнително финансиране доста различни проекти, основно свързани с цифровите технологии.

Свързани публикации