„Ако сте в ИТ, възползвайте се от момента, защото сега е вашето време“

Андрий Николов e ИТ специалист от български произход, роден в Украйна, който от няколко месеца живее и работи в България. От април ръководи ИТ компания, която обучаваха хора, искащи да сменят професията си и да се развиват в ИТ. Той смята, че в България има много ИТ таланти, но и допълнителен потенциал за развитие в тази сфера, включително за ИТ рекрутърите от Европа, както и за хора от държави със сходна на нашата култури, които биха искали да се преместят да живеят и работят тук.

Андрий управляваше една от дискусиите по време на НеКонференцията hruIT в София. Съветът, който той дава, е: „Ако в сте в ИТ, възползвайте се от момента, защото сега е вашето време. Ако не сте все още, помислете за момент, можете да запазите своите експертни умения, но да се възползвате от новите технологии.“

Първата НеКонференция в България – hruIT се проведе на 29 май в СОХО. Събитието бе организирано от GlobalHRU – една от най-бързо развиващите се компании в областта на човешките ресурси и обученията, благодарение на  EPAM България, и в партньорство с JobTiger и Българската асоциация за управление на хора.

„HR НеКонференция“ е поредица от глобални събития, насочени към специалистите по подбор на персонала и HR специалистите, по време на които се обсъждат практически казуси, обменя се практически опит и идеи и се обсъждат новите техники и иновации в индустрията.

НеКонференциите се организират от GlobalHRU и партньори по целия свят. Ежегодно се провеждат по 60 мероприятия в 40 държави от 6 континента. Целта на тези събития е да се „заобиколи“ стандартният конферентен формат и да се наблегне на „социалното учене“, както и да се споделят и усвоят знания за бъдещето на HR професията.

Свързани публикации