Александра Жекова откри десетото издание на стажантската програма на Мтел

Александра Жекова откри десетото издание на стажантската програма на Мтел

Мтел стартира десетото издание на стажантската си програма, която от 2010 година е целогодишна. Специален гост на откриването беше най-добрата сноубордистка на България Александра Жекова.

През 2014 година Мтел ще приеме приблизително 70 стажанти в следните професионални направления: „Информационни технологии”, „Телекомуникации“, „Маркетинг”, „Финанси”, „Човешки ресурси”, „Корпоративни комуникации“ и „Право”.

За стаж в Мтел всяка година кандидатстват средно по 2000 младежи. Досега в стажантската програма на телекома са участвали приблизително 600 студенти. Средната възраст на обучаващите се е 21 години. Мтел приема средно около 60 стажанти на година, като всеки трети от тях впоследствие остава в телекома или работи по проекти. От 2005 година досега компанията е инвестирала повече от два милиона и двеста хиляди лева в своята стажантска програма.

За Мтел стажантската програма е част от политиката на телекома да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. В тази насока Мтел има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната, като едновременно с това участва и в редица кариерни форуми.

Свързани публикации