Александър Йовчев, Proxiad: Търсим хора с мотивация за Java програмиране

Александър Йовчев отговаря за подбора и обучението в Проксиад България, част от френската Proxiad Group. Всяка от регионалните компании в групата е автономна на своя пазар. В България Proxiad покрива цялата гама за ИТ услуги. Най-често екипите правят софтуер по поръчка на клиента. Компанията е създател на една от водещите платформи за електронни фактури.

На Национални дни на кариерата в София Александър разказа, че в Проксиад търсят както стажанти, така и младши сътрудници и специалисти с опит. „Имаме стажантска програма от три години, която не е фиксирана в месеци – харесаме ли някой млад студент или някой, който е достатъчно мотивиран да стане Java програмист и има основните университетски познания, сме склонни да го вземем на работа. В момента имаме 12 програмисти, които са минали през тази програма и растат в компанията.“

В зависимост от проекта се създават и екипи с други експерти. „През 2010 формирахме екип, който наричаме франкофонски – 20 души се занимават с бизнес анализ, като там ИТ познанията не са задължителни, трябва единствено мотивация, добро владеене на език и ИТ подход към конкретен проблем“.

Александър обясни още, че работният език за програмистите е английски, но тъй като Проксиад е френска компания, френският винаги е плюс. “Имаме постоянни курсове по френски в обедните почивки и който иска винаги може да го изучава, но не е задължително, а по желание“.

Свързани публикации