Али Аяз: Employer Branding проектите изискват повече от HR умения

Ако в момента изграждате своя работодателски бранд, първо се започва с определяне на целите – защо искате да управлявате своя employer бранд, какви резултати очаквате от това. След това продължавате с анализа на текущата ситуация – как е възприемана компанията вътрешно и външно, какво липсва. След това определяте своето EVP (Employer Value Proposition).  Продължавате с въвеждането му във всички процеси в компанията. След това измервате резултата. Това е труден процес,  особено въвеждането и вътрешните комуникации,  но променя компанията.

Думите са на Али Аяз – утвърден експерт и консултант с над 9 години опит в управлението на работодателската марка. Спомогнал е за изграждането и внедряването на успешни Employer Branding стратегии в редица международни и локални компании. Консултирал е брандове като: Aviva, Bosch, Faber-Castell, Domino’s, Ford, L’Oreal, Migros, Yapi Kredi Bank, Finansbank, Mercedes Benz, Turkcell, Turk Telekom, Vodafone, Unilever, Pfizer, B/S/H.

Али е основател на консултантската агенция Realta (Турция) и Modern Management Consulting (Лондон, Великобритания), специализирани в предоставянето на стратегически решения за бизнеса в областта на управлението на работодателската марка. От 2008 организира успешно  Employer Brand Summits – най-мащабното събитие за EmployerBrand Management в Близкия Изток.

Експертът беше един от двамата основни лектори на събитието Employer Branding – „Стратегии в действие”, организирано от ToTheTop Agency в София. Вижте в приложеното видео и мнението му за някои други интересни теми в сферата, например, кои са основните умения, които трябва да притежава всеки employer branding специалист, и дали employer branding е повече маркетинг, или повече HR.

Свързани публикации