Американските тайни служби създават кариерен сайт

Източник: Flickr.com (Автор: John Goode)

Източник: Flickr.com (Автор: John Goode)

Националната агенция за сигурност на САЩ ще направи онлайн портал за подбор на персонал за цялата система на разузнавателни служби в страната, съобщи HR мениджърът им Кейти Хътсън. Мярката е продиктувана от тежката конкуренция с частния сектор и бавния процес по подбор, отнемащ до една година. Тези фактори поставят НАС в неизгодно положение, когато става дума за привличане на водещите технологични таланти в страната. Службата желае да промени това състояние на нещата, заяви Кейти Хътсън в радиоинтервю.

Сайтът за подбор ще бъде стартиран през есента. На него ще има функционалност за разглеждане на описания на работните позиции, както и възможност кандидатите да качват незасекретени текстове. Вероятно дори, отделните служби за сигурност ще имат възможност да оценяват кандидатите през самия сайт.

Това не е първият експеримент на НАС в сферата на иновативното рекрутиране. Преди няколко месеца агенцията се включи и във виртуални дни на кариерата, на които нейните рекрутъри можеха да интервюират кандидати в специални „чат-стаи“ онлайн. (Подобна възможност за кариерен старт или смяна на работното място имат и българските кандидати за работа – JobTiger организира първите „Виртуални дни на кариерата“ на 17 юни тази година.)

Свързани публикации