Аурубис България търсят кандидати за индустриална кариера

Аурубис България е голяма, добре позната индустриална компания, която за поредна година е част от „Национални дни на кариерата“.

Медодобивният завод се намира в региона на Средногорието. Той е построен през 1958 г. и се състои от четири основни производствени единици: металургично производство, рафинерия за катодна мед, производство сярна киселина и обогатителна фабрика.

Днес в компанията са ангажирани 850 служители. Аурубис България реализира 9% от износа на страната за различни пазари, сред които Турция, Белгия, Китай, Сингапур, а вносът се осъществява предимно от Китай, Балканите, Близкия изток. Към настоящия момент е най-големият ползвател на българските пристанищни и железопътни превози с над 2 млн. карго превози годишно.

„Аурубис е много интересно място, където човек би могъл да стартира своята кариера и да се развива професионално, като при нас има много възможности за реализация на инженерни специалисти, но не само“ – разказа пред камерата на JobTiger.tv Янка Захариева – Колева, ръководител „Подбор и назначаване“ в Аурубис България. „В индустрията е много интересно. Това е един стабилен бизнес модел, който е изключително перспективен. В индустрията има много пари, които ние непрекъснато инвестираме в подобряване на технологиите, в повишаване на капацитетите, а проектите, които се реализират при нас, дават чудесна възможност на младите хора в една динамична среда да учат и да се развиват“ – обясни тя.

Аурубис представи на „Национални дни на кариерата“ 2018 и стажантската си програма, а Огняна Чобанова – Борисова,  специалист „Подбор и назначаване“, описа какво очакват HR експертите на компанията от кандидатите за работа и стаж. Вижте повече във видеото.

Свързани публикации