Банков стажант почина след 72 часа работа без почивка

Мориц Ерхард, 21-годишен стажант в лондонското инвестиционно поделение Мерил Линч на Bank of America почина след „72 часа на работното място”, съобщава британският „The Times”. Младежът колабирал под душа в апартамента си в Източен Лондон и повече не дошъл на себе си.

Оказва се, че германският стажант е работил свръхинтензивно, откак е постъпил на стаж. В последните две седмици той е прекарал осем нощи в офиса, прибирайки се за кратка почивка вкъщи в 6ч. сутринта. По този начин той опитвал да впечатли шефовете си, твърди изданието.

В своя онлайн профил Мориц Ерхард разкрива, че е развил склонност да бъде свръхамбициозен още на крехка възраст. Родителите му имали високи очаквания спрямо него и той не искал да ги разочарова, затова станал състезателен тип от рано.

Колегите на починалия стажант разказват, че напоследък той работел неуморно, като през последните четири дни почти не е спал. Те го описват като „суперзвезда” и споделят, че е работел много усърдно, като очевидно му било отредено велико бъдеще с неговите способности. Младежът е следвал бизнес администрация и е трябвало да се дипломира следващата година.

Свързани публикации