Be IT Conference 2015: „Интернет на нещата“ е една от най-горещите теми в IT бранша“

На 15 май, в София, се проведе второто издание на технологичната конференция, организирана от JobTiger – Be It Conference. Събитието бе организирано в хотел Suite и бе насочено към младите специалисти в IT сферата. В рамките на 15 уъркшопа признати IT експерти от водещи български и международни компании представиха интересни и актуални тенденции в бранша, а стотици млади хора можеха да зададат своите въпроси, да се ориентират в различни области на IT сферата и да се включат в томболи с награди.

Разговаряхме с един от лекторите на събитието – Любомир Циров от Visteon. Неговата презентация бе на изключително актуалната и интересна тема „Internet of Things” („Интернет на нещата“). Свързаността на устройствата и в днешно време е впечатляваща, но истинският бум в тази посока тепърва предстои, както стана ясно от думите на лектора. В близко бъдеще всяка технологична вещ в ежедневието ни ще е свързана с другите, а и с интернет, и ще обменя всевъзможна информация. Тъй като Visteon разработва автомобилна електроника, беше много интересно да разберем какво е бъдещето на четири колела. Автомобили, контактуващи с другите автомобили, с инфраструктурата с околните рекламни носители  – това са само някои от тенденциите, които ни предстои да видим в обозримо бъдеще. А темата за сигурността на тези комуникации с положителност е от съществено значение, както лесно можем да се досетим. Какво още ни разказа Любомир Циров, ще научите от видеото.

За доброто настроение и енергията на посетителите се погрижиха baristo с ароматно кафе, Nestle България със сладки изкушения, енергийни напитки осигуриха Red Bull, вкусната пица бе от Domino’s, коктейлите бяха от Club Mate и не на последно място, имаше за всички и промо код за безплатно пътуване за нови потребители на Uber. С награди се включи още и SuperHosting, а традиционно, голямата награда в официалната томбола (Blade 180 QX HD Bind N Fly квадрокоптер), бе предоставена от JobTiger. Официален спонсор на събитието бе SBTech.

Be IT се осъществи с медийната подкрепа на Jobtiger.TV, Yatoto, Предприемач.com, CooliceHost, Kaldata, Международната награда на херцога на Единбург, BGMaps, NewTrend.bg, Seminari365.com, Smart News, SocialEvo, ITeventZ, 9 Academy, Start It Smart, Silicon Drinkabout, ComputerWorld.

Публикации от серията