Be IT Conference, Мариан Маринов: Няма cloud, има нечий друг компютър

На 28 май, в София, се проведе третото издание на организираната от JobTiger конференция Be IT. Събитието представляваше едновременно технологична конференция и employer branding мероприятие, на което си дадоха среща 300 млади и напреднали IT специалисти, топ лектори и ред водещи международни и български компании от технологичния сектор. Спонсор на мероприятието бе Е-CARD.

Мариан Маринов бе един от многото интересни лектори по време на събитието. HackMan, както още е известен той, e специалист с дългогодишен опит и голям привърженик на софтуера с отворен код, като е чест лектор на международни конференции по темата. Иначе Мариан е Head System Architect на Siteground.com, CEO на 1H Ltd. и CTO на Kyup.com.

Експертът представи решения за high-availability отвъд хардуера – „за всеки бизнес, на който му трябва услугата му да е налична 24/7“. Той напомни, че малко „хардуер“ на тази планета е издържал дълго – сред изключенията са Стоунхендж и египетските пирамиди. Хардуерът винаги се чупи, и затова трябва да имате решения за това, което идва впоследствие. Чуйте неговите предложения.

Публикации от серията