Behr-Hella Thermocontrol GmbH продължава да набира персонал

Немската компания Behr-Hella Thermocontrol GmbH – BHTC стартира изграждането на завод в Икономическа зона „София – Божурище“. Очаква се строежът да приключи в началото на юли 2014, като освен ново предприятие, компанията ще отвори и развоен (R&D) център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили и камиони.

big_7cc6a45dca62b2bdc52513d5c153b3fcОт BHTC ще назначат близо 100 човека в производствените отдели. Със старта на работата се очаква броят на служителите да достигне до 800 души в рамките на пет години.

Усилено тече и подборът на служители за R&D центъра, който трябва да стартира в началото на март. В него се предвижда да работят около 50 софтуерни и хардуерни инженери. JobTiger, HR компания и кариерен сайт, вече е започнала интервюирането на кандидатите за позициите Junior Software Engineer, Advanced Software Engineer и Senior Software Engineer. Всички одобрени кандидати ще бъдат обучавани в централата на BHTC в Германия за близо 6 месеца. Първите членове на R&D центъра вече са стартирали обученията си.

Повече информация за отворените позиции може да намерите тук: http://www.jobtiger.bg/info/jobs/confidential/Automotive-Industry/Software-Engineer-Embedded-SW/

BHTC е сред ключовите производители на контролни панели и уреди за обслужване и управление на климатични инсталации. Основни клиенти на фирмата са големите производители на автомобили като тези от групата на Фолксваген, Мерцедес-Бенц, Порше, Дженеръл Мотърс и др. Освен в Германия BHTC има подразделения САЩ, Китай и Индия. Компанията е основана през 1999 в Липщат, където се намира централата й. Освен в Германия компанията има звена в САЩ, Китай, Индия и Япония. В тях работят над 1500 служители. Оборотът й за 2011 е над 330 милиона евро.

 

Свързани публикации