„Белла България” стартира първата стипендиантска програма за ХВП специалисти

Хранителният холдинг „Белла България” стартира първата стипендиантска програма за студенти с ХВП специалности в страната. В партньорство с университетите, компанията ще отличи най-добрите млади специалисти и освен финансова помощ, ще им даде и възможност за професионална реализация в България. Първите трима стипендианти на „Белла България” ще бъдат студенти от УХТ (Пловдив) – висшето учебно заведение, чиито възпитаници са едни от най-добрите специалисти в ХВП бранша в страната. Те ще получат годишни стипендии в размер на 2000 лева.

Традиция е хранителният холдинг да участва активно в подготовката на студентите от УХТ за професионалната им реализация чрез ежегодни практически програми във фабриките на „Белла България”. Новата форма на партньорство беше декларирана в „Спогодба за сътрудничество в сферата на образованието” с подписите на Елза Маркова, изпълнителен директор на хранителната компания и  проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, ректор на УХТ.

elza„За нас като компания – лидер в хранително-вкусовия бранш, е важно младите специалисти да остават в България и да бъдат добре подготвени за практиката. Затова даваме възможност на най-добрите да спечелят годишни стипендии на стойност 2 000 лв.”, каза Елза Маркова.

изпълнителен директор

„Изключително щастливи сме, че в навечерието на 60-тата годишнина на УХТ именно нашите студенти са първите, които имат възможността да докажат качествата си и да спечелят стипендиите на „Белла България”, допълни ректорът на УХТ.

Стипендиантите на „Белла България” ще бъдат определени с конкурс за есе. А специално жури с представители на университета и хранителния холдинг ще избере победителите. Темата на есето е „Как виждам развитието на „Белла България” в хранителната индустрия”, съобщи Златислава Медарова, директор „Човешки ресурси” в хранителния холдинг. Подробности за условията за участие и сроковете ще бъдат обявени на специална среща със студентите. По думите й, стипендиантската програма е продължение на политиката на компанията да установи пряка връзка между академичните среди в страната и бизнеса за съвместна работа за повишаване конкурентността на младите ХВП специалисти на пазара на труда.

Свързани публикации