Безплатна трудова борса от Кодак

На 30 май тази година българското поделение на Кодак организира безплатна трудова борса. В нея могат да участват фирми, които искат да се свържат с перспективни бъдещи служители. Причината за това необичайно събитие е корпоративното решение за закриване на завода на Кодак в София. Това на практика означава, че 180 квалифицирани производствени и административни служители на различни йерархични нива остават без работа.

Организираната трудова борса е жест на добра воля от страна на ръководството, което не може да предложи повече трудова заетост на своите сътрудници, но поне иска да опита да им осигури адекватно професионално бъдеще. Решение, което безспорно заслужава адмирации и подкрепа, както смята нашият екип.

В началото на тази година Кодак подаде документи за банкрут и защита от кредитори. Така, най-голямата компания за фотографски консумативи и изделия, която през 70-те години на миналия век държеше 90% от пазара, съвсем скоро може да изчезне от пазара. Фирмата, основана от американеца Джордж Ийстмън преди повече от 130 години, не успя да намери пътя към света на цифровата фотография, интернет и социалните мрежи и днес плаща най-високата цена за липсата на съвременен бизнес модел.

Ако желаете да се включите в безплатната трудова борса, която може да изиграе ролята на ефикасен метод за подбор на персонал без съпътстващи разходи, моля, обърнете се към Анна Георгиева, HR Мениджър в Кодак График Комюникейшънс  на тел. 02/9309 183 и на anna.georgieva at kodak.com не по-късно от 23 Май. От нея ще можете да получите и подробна справка за квалификацията на всички 180 служители.

Свързани публикации