Бимек ООД: „Нашите причини да участваме на изложението HR Industry 2018“

Бимек ООД: „Нашите причини да участваме на изложението HR Industry 2018“

Бимек ООД от 10 години предоставя услуги за обучение и развитие на компаниите, работещи в България. През 2018 ще участваме в HR INDUSTRY, за да представим новия си проект “Happiness Academy”.

Резултатите от най-новите научни, пазарни изследвания показват, че един от най-важните фактори, влияещи върху печалбите и стойността на всяка фирма, е щастието на служителите й. Например фирми с висока удовлетвореност на служителите, се отличават от останалите не само с по-доброто обслужване, което предоставят на клиентите си, но и с по-високата цена за акциите им на фондовия пазар. Щастливите служители са обективно по-продуктивни, включително и при изпълнение на задачи, свързани с лидерство и креативност. По-щастливите директори от своя страна, оглавяват компании с по-висока възвръщаемост на инвестициите.

От 2017 година Бимек притежава за България правата да предлага курсовете на професор Радж Рагунатан: „Employee Happiness” – „Щастието на работното място” и “Life of Happiness and Fulfillment” – “Живот, изпълнен с щастие и удовлетвореност” – насочен към индивидуални клиенти.

Целта на участието ни на HR INDUSTRY 2018 е да представим на професионалистите, занимаващи се с управление на човешките ресурси, новите ни услуги за подобряване щастието на служителите. Очаква се събитието да бъде посетено от над 500 управители на компании, HR мениджъри и хора, интересуващи се от новостите в бранша, за които според нас ще бъде интересно да научат как могат да направят компанията си по-продуктивна като помогнат на нейните служители да бъдат по-щастливи и удовлетворени от своята работа.

Авторът на курсовете Радж Рагунатан е доктор по психология и маркетинг и преподавател по маркетинг в университета в Остин, Тексас. Той изследва влиянието на решенията, които хората взимат, върху тяхното собствено щастие и удовлетвореност. Въз основа на своите изследвания, той създава един от най-успешните и търсени курсове за щастието с над 100 000 курсисти.

Курсовете за подобряване на щастието на работното място дават на участниците в тях ценна информация за: а) Защо щастието на служителите е толкова важно за печалбата и представянето на компанията и б) Какво служителите и мениджърите могат да направят, за да увеличат щастието на работното място. И двата въпроса се разглеждат през призмата на най-новите научни изследвания и заключения на позитивната психология и поведенческата икономика. Курсовете предлагат рецепта за щастлив и удовлетворяващ живот, която се корени в решението „печеля-печелиш-печелим“. По-конкретно, освен че увеличава нивото на щастието, шансовете за успех и личния алтруизъм, тя вероятно ще увеличи и разумната производителност на ниво общество. Благодарение на тежестта на появяващите се научни доказателства, сега е много по-лесно да се види как и защо това, което ни дава щастие, носи и други ползи.

По отношение на методологията на провеждане на курса, както създателят му – Радж, така и ние – неговите партньори за Европа – вярваме, че най-добре се учи, когато участниците се забавляват. Затова курсовете се градят по-малко върху лекции и повече върху дейности, които включват интерактивност и водят до осъзнатост (опознаване на себе си и околните). Темите на курса са много подходящи и за основа на тиймбилдинг мероприятия, каквито ние в Бимек успешно и с удоволствие провеждаме вече 10 години.

Надяваме се по време на HR INDUSTRY да срещнем съмишленици, с които заедно да вървим към подобряване на щастието на работещите хора в България и разпространение на формулата „печеля-печелиш-печелим“.

Очакваме ви на щанда на Happiness Academy и на нашата презентация по време на събитието, в Интерпред на 8ми февруари 2018.

Свързани публикации