Бизнес форум събра стотици млади предприемачи в УНСС

Завърши второто издание на най-големия младежки форум тази есен – Youth to Business. Събитието се организира от международна студентска организация – AIESEC, която има силно присъствие у нас вече повече от 20 години.

Форумът събра близо 300 мотивирани млади българи, срещайки ги с мениджъри на утвърдени наши компании и специално поканени гостлектори. Акцентът бе върху ролята на предприемачеството в икономическата система, каквато беше и темата тази година на глобалния “Youth to Business Forum”, провел се в Русия.

Пъвата „Business to Youth“ част бе изцяло лекционна, като в нея лекторите и представители на компаниите споделиха повече за опита си и бизнеса в детайли. Във втория панел, участниците работеха по различни казуси, зададени от фирмитепартньори. По този начин на студентите се предостави възможност да добият представа за реалната бизнес среда и това как те биха могли да се включат в нея.

Уъркшопите бяха с различна насоченост – маркетинг, финанси, продажби. На финала се проведе оживена дискусия, в която студентите зададоха своите въпроси и получиха ценни съвети. Целта на проекта, споделят организаторите, е да мотивира младите и да ги запознае с възможностите им за развитие, давайки им начален тласък за кариерна ориентация и професионална реализация. Събития от подобен тип стават все поатрактивни за българските студенти, отчитайки факта, че формалното образование само по себе си вече не е достатъчно за успешен старт в кариерата.

Следващото предизвикателство пред студентите, което обещават от AIESEC ще се проведе през месец март. Това ще бъде тридневният бизнес форум „Бизнесът в действие”, аналог на “Youth to Business”. Той е вече с утвърдени традиции у нас и се реализира от 7 години в различни градове на страната.

Свързани публикации