Бизнесът трябва да се трансформира, за да оцелее

17 март 2015 Спонсорирана публикация

Използването на технологии, независимо дали става дума за малък и среден или голям бизнес, е от ключово значение за оцеляването на фирмата през 2015 и напред.

Според данни на IDG Enterprise, 56% от малките и средните компании в световен мащаб планират или вече са внедрили в своите бизнес процеси Big Data технологии. Прогнозите са през 2015 г, пазарът да достигне 16,9 милиарда долара.

Дигиталната трансформация на бизнеса се случва днес. Все повече фирми използват BigData (големи масиви от данни), на базата на които създават по-добри продукти и услуги, несравнимо по-успешни продажби и обслужване на клиенти, правят иновации и оптимизират маркетинг и рекламни бюджети“ казва Пламен Русев, сериен предприемач, инвеститор в тех компaнии и основател на световната серия от събития Webit, част от които е CEEDS ’15 на 21 – 22 aприл в София.

Най-голямата разлика между стандартните маркетингови проучвания, познати ни до момента, и “големите данни”, е всеобхватността, която “големите данни” предлагат – от история на покупките и CRM данни до информация от социалните мрежи. Водеща е нуждата от анализ на оперативните данни, данните за поведението на потребителите онлайн и анализ на транзакциите от системите за продажби. Това е и причината, поради която бизнесът, който ги внедрява, става все по конкурентоспособен, докато другите губят пазарни позиции.

CEEDS by Webit
“Големите данни” маркетинг и рекламни технологии  и как те подпомагат развитието на малкия и среден бизнес са само част от акцентите на седмото поредно издание на CEEDS by Webit, което тази година ще се състои на 21 и 22 април в София. Най-голямото събитие за дигиталните, технологични и медия/рекламни пазари поставя фокус върху Централна и Източна Европа, а акцентът тази година ще бъде бъдещето на Европа и региона – специален гост на събитието и участващ в програмата тази година ще бъде Вицепрезидентът на Европейската Комисия и Комисар Единни дигитални пазари – Андрус Ансип, заедно с още над 100 от най-известните имена в технологичната, дигиталната, маркетинг и стартъп сцена.

В България все повече професионалисти разбират, че това, което са правили с програми като Ексел и други, е далеч от нуждите им днес. Възможността да работиш и анализираш огромни масиви от информация, в повечето случаи в най-различни формати, води до много безсънни нощи на мениджъри от най-различни нива и направления в една фирма и няма да става по-лесно. Затова идват на помощ технологичните решения, и както преди 7 години, много малко хора в България, разбираха за какво говорим, когато казвахме диджитъл, така днес има нужда да говорим и обясняваме както и дигитална трансформация и как тя прави всеки бизнес много по-ефективен, конкурентен и успешен. Защо едни фирми се появяват на пазара и стават най-големите и успешни и защо други просто изчезчват. CEEDS’15 в София е за бизнеса, който не само, че не иска да изчезне, а иска да бъде сред най-успешните – независимо дали става дума за банки и финанси, здравеопазване, фармация, бързооборотни стоки, автомобилна индустрия или друго. Независимо дали говорим за най-голямата фирма или за малък и среден бизнес – зъболекари, адвокати, търговци на дребно и други“ казва Пламен Русев.

Сред лекторите е управляващ директор, Cisco EMEA,  глобален директор иновации и IoT на SAP, Вицепрезидент потребителска сигурност на F-secure, Директор ЕМЕА Intel Capital, президент  и изп. директор на BitTorrent, директор облачен евангелизъм в Microsoft, основател и CEO на Meltwater Group / MESTghana, топ мениджъри от Google, Forbes, Experian, Philips, MEC Global, Group M, Socialmantic, Criteo, Akamai, Gfk, RadiumOne, SuperHosting.bg и много други.

Tech Summit, Marketing & Innovation Summit, стартиращи компании и инвестиции ще бъдат трите основни сцени на събитието и тази година, а паралелно на тях в програмата са включени редица уъркшопи, няколко събития на технологични и дигитални компании. Предвидена е и “Академия за вирусни кампании” (GoViral Academy), в чиито различни  тракове, създателите на съдържание (предимно видео), рекламодатели и  разработчици ще получат практични насоки за това как да създадат вирусно съдържание  и как да го монетаризират.

Билети за събитието можете да откриете на официалния сайт http://webit.bg/. (местата са ограничени).


Публикации от серията