Близо 100 компании заявиха вече участието си в „Национални дни на кариерата“ 2015

На 10 март ще стартира поредното ежегодно издание на най-големия форум за стаж и кариера в България – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Записването на компаниите-участници започна преди три седмици и вече има близо 100 фирми, които са заявили своето участие в София. Записванията продължават, но е препоръчително компаниите, които планират също да се включат, да не отлагат регистрацията си.

Сред тазгодишните участници отново се открояват компании, опериращи в различни сектори – IT, телекомуникации, банково дело, хранително-вкусова промишленост, фармация, кредитиране, клинични проучвания, металодобив, търговия, образование и много други. По традиция, компаниите участници обявяват стажантски програми и работни позиции в множество различни отдели – счетоводство, маркетинг, обслужване на клиенти, реклама, IT, администрация, производствени дейности и много други. Това свидетелства за популярността на събитието и е своеобразна гаранция, че посетителите на „Национални дни на кариерата“ ще бъдат посрещнати с богата палитра от реални оферти, отговарящи на търсенията им.

Интересът към форума нараства с всяка година, както от страна на бизнеса, така и от страна на студентите. В рамките на 4 седмици „Национални дни на кариерата“ се провежда в 7 академични града, където студенти и млади специалисти се срещат с представители на големи български и международни компании. Хиляди младежи  са започнали кариерата си именно от това събитие, а участващите компании всяка година попълват екипите си с млади, талантливи и мотивирани  хора.

Тази година, форумът ще стартира на 10 и 11 март в София в Национален Дворец на културата, ет. 5 и ще продължи както следва:

  • Варна – 16 март, Галерия „Графит”;
  • Велико Търново – 18 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;
  • Русе – 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;
  • Свищов – 25 март, Стопанска Академия „Д. А. Ценов”;
  • Пловдив – 30 март, Пловдивски Панаир, Конгресен Център;
  • Бургас – 1 април, Бургаски свободен университет.

През годините (от 2002 г. насам) в „Национални дни на кариерата” са участвали над 860 компании и близо 190 000 студенти, а над 32 000 от тях са започнали кариерния си път от тук. Участие в миналогодишното издание на форума взеха рекорден брой компании – 152, а над 16 000 студенти получиха възможност за старт в кариерата.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

Публикации от серията