Борис Колев: Мисията не е предопределена, човек сам си я избира

Първата си компания Борис Колев стартира на 17 с идеята е да промени начина, по който хората гледат на рекламата и маркетинга. В следващи проекти се занимава с личностно развитие, а сега поддържа портал за корпоративна социална отговорност. Приема сериозно всеки проект, който прави нещо ново, хубаво и позитивно.  Това обяснява до голяма степен номинацията и подкрепата, която получи в „Човекът, който ме вдъхновява“.

Любимият му проект е футболно първенство за любители Forums League, което вече осем години събира стотици хора на зелените терени. „Проектът е готин, защото създаде общност, няма спонсори, не се печелят пари, за да няма агресия, печелят се медали, хората се радват, пишат във форума и споделят снимките си. Това за мен е един от най-успешните проекти, в които съм участвал“.

„Често ме питат „Как ви влияе кризата?“. Ами аз започнах да правя бизнес, когато вече беше криза, не знам какво е да не е криза. Дали има криза е абстрактно и в повечето случаи хората го използват за оправдание.

Бизнесът в България се движи от стандартни правила, средата си е добре, има спадове, но това е нормално. Даже колкото повече пречки има, толкова по-ясно се открояват успешните“.

За номинацията в „Човекът, който ме вдъхновява“

„Когато видиш, че си номиниран и номинацията не е за твоя рекламна кампания или уебсайт, а за теб като личност, е много приятно, че някой някъде те е оценил. В седмицата след номинацията бях много по-мотивиран в ежедневието си“.

„Мисията на човек не е предопределена от някой, той сам си я избира и когато си я избере така, че да отговоря на ценностната му система и морал, тя започва да работи, тогава човек става успешен“.

 

Кой номинира Борис Колев?

Деси Тодорова е главен редактор на сайт към мрежата за корпоративна социална отговорност CSR Bulgaria.

„Корпоративната социална отговорност е сравнително нова концепция за България. Това е моята основна кауза и на този етап го правя повече на доброволни начала. Може би след време бих го превърнала в своя професия.

Занимавам се и с маркетинг иновации. От скоро съм и радио водеща на предаването „Автомотив“ в радио Бинар, което показва различни социални и граждански инициативи, показва добрия пример на хора, които са превърнали кауза в свой живот.“

„Не всичко е пари, защото хората имат нужда да изразят моралните си ценности и принадлежност към една компания. Виждам, че целият свят върви натам. Това, което мен лично ме мотивира, е да покажа, че бизнесът има сърце и може да прави и социални неща, не само да бъде фокусиран към печалбата“.

„Борис Колев е човек, който много вдъхновява с мащаба на мислене, с позитивизма си, с това, че ежедневно на ден генерира поне 10 бизнес идеи. Изключително креативен е и не вижда граници, само възможности. Това, което някой си е помислил и е намерил хиляди причини да не го направи, той би го направил без да го замисли – ще намери ползите, начина и хората, за да го направи“.

„Той ми е шеф, но винаги сме си партнирали. Първото, на което ме научи, е екипността и това, че е много важно да се получи синергия в екипа. Учи ме и на лидерство. Учи ме да не се спирам, да изразявам мнението си и да следвам мечтите си. Пример ми е за това, че няма пречки, ако искаш нещо да направиш, ако вярваш в кауза и ежедневно работиш за нея – няма как да не се получи“.

 

Публикации от серията