Българската асоциация на мрежовите академии е специален участник в „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO

Учебната година за малки и големи започна. С нейното начало стартира и провеждането на редица кариерни форуми. Благодарение на тях, на студентите и току що завършилите младежи се дава възможност да стартират кариерата си в утвърдени български и международни компании. 

На 16 октомври 2014 г. ще се проведе най-големият кариерен форум, специализиран в секторите ИТ, Телекомуникации и Business Process Outsourcing (BPO) –Дни на кариерата. Той се провежда за пета поредна година, като тазгодишното издание събра рекорден брой компании – 61,  а специален участник в събитието е Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА). 

БАМА e създадена през 2006 г. като неправителствена организация, чиято основна функция е да популяризира дейността на програмата „Сиско мрежова академия”, да координира Сиско академиите в страната и да оказва подкрепа на настоящи и бивши курсисти, като им съдейства за намиране на работа.  Програмата „Сиско мрежова академия” е цялостна програма за електронно обучение (e-learning), която дава на студентите умения в областта на мрежовите технологии, като ги учи как да проектират мрежи,  да локализират и отстраняват проблемите в тях. 

Асоциацията нееднократно е била част от инициативи за предоставяне на възможност за летни стажантски програми на най-добрите випускници от мрежовите академии, за свързване на академиите с бизнеса. 

1 news Girls' Day 1Освен в помощ на курсистите, БАМА е и свързващо звено между образованието и бизнеса. Българската асоциация на мрежовите академии работи тясно с големи технологични компании като Сиско България, Телелинк, Лирекс, Комвърс, БТК, ICN.bg, VMware и др. Във всички тях работят възпитаници на „Сиско мрежова академия“.

VelikoTarnovo IntelektiВипускници и курсисти от Сиско академиите, които желаят да участват в Дни на кариерата, ще могат да  тестват социалните си и компетенции с Инструмент за оценка, като  резултатите от тестовете, анализиращи комуникативността и адаптивността на кандидатите, ще се предоставят на компаниите, за да могат те, от своя страна, да изберат най-подходящите за техния фирмен профил кандидатури.

NetRidersVarna

По време на „Дни на кариерата“ в секторите ИТ, Телекомуникации и BPO, фирми и студенти ще могат да научат повече за дейността на Българската асоциация на мрежовите академии. Освен това, компаниите ще имат възможност и да се запознаят отблизо с възможностите на курсистите и випускниците от Сиско академиите на щанда на БАМА.

 

Събитието се организира от JobTiger и ще се проведе в Интерпред – СТЦ София от 10:00 ч. до 18:00 ч.

Публикации от серията