Българските компании все по-често включват допълнителни застраховки в социалния пакет на служителите си

Животозастраховането, допълнителните медицински пакети и въобще допълнителните социални придобивки за служители са във възход на пазара в България и все повече ще бъдат част от пакетите, които местните компании ще предлагат на своите служители. Това отчита Анита Кирилова, Директор Агенции в MetLife.

„Първоначално, преди 10-ина години, обичайно придобивките за служители бяха запазена марка на мултинационалните компании. През последните (3-4) години ни прави впечатление, че все повече български компании започват да гледат в тази посока“, каза тя и припомни, че последните проучвания показват, че повече от 70% от служителите считат именно работодателя за отговорен за тяхната финансова стабилност, включително в неблагоприятни ситуации.

Разговаряхме с опитния мениджър по време на HR Industry 2018 (репортаж от изложението – тук). По време на протеклото при рекорден интерес изложение за компании предлагащи продукти и услуги в областта на човешките ресурси MetLife представи най-новия си продукт – специална услуга, която подсигурява безплатното лечение в чужбина в случай на диагностициране на шест от най-тежките заболявания. При онкологично заболяване например, клиентът ще бъде насочен към най-добрите клиники в света, където да получи пълно лечение и пълна грижа. Продуктът покрива застрахователни обезщетения достигащи над 2 млн. евро.

„Не бива да забравяме, че доста български специалисти вече получават своето образование извън България, и връщайки се да работят тук, те се връщат с нагласа и очаквания, които пряко са свързани с придобивките за служители. А животозастраховането и грижата за здравето са сред най-често срещаните придобивки извън пределите на Източна Европа“, напомни Анита Кирилова.

Вижте повече във видеото.

Свързани публикации