Българските възпитаници на Международния факултет на University of Sheffield се събраха на среща в резиденцията на британския посланик

В Резиденцията на британския посланик се проведе алумни среща на Университета Шефилд – събитие за всички завършили през последните 10 години. Сред почетните гости бяха Джонатан Алън, посланик на Великобритания и Мегаклис Петмезас, заместник директор на University of Sheffield, International Faculty City College.

Събитието събра на едно място над 120 човека. Българските възпитаници на University of Sheffield, International Faculty City College, надвишават 400. Те заемат ръководни позиции в български или международни компании и са част от успелите предприемачи в страната. Гостите бяха поздравени от проф. Пол Уайт, вицеканцлер на Университета Шефилд със специално видео. Освен завършилите студенти и ръководството на университета, присъстваха и преподаватели от бакалавърските, магистърските и EMBA програмата, както и многобройните приятели на университета в България.

Международният факултет на University of Sheffield, CITY College е един от шестте факултета на Шефилдския университет и единственият, разположен извън Великобритания. Той свързва Великобритания и Югоизточна Европа и дава уникална възможност на студентите да придобият британска диплома от най-висок ранг, без да напускат региона.

Основният кампус на университета се намира в Солун и разполага с 4 академични департамента – Бизнес администрация и икономика, Психология, Компютърни науки и Английска филология. Днес университетът предлага програмите си и в други градове от региона, като София, Белград, Букурещ, Киев, Истанбул и продължава да се разраства. В София се провеждат бакалавърски и магистърски програми съвместно с Висшето училище по застраховане и финанси.

Популярността на университета, се дължи на безупречното качество на образователната система и резултатите, които студентите постигат. University of Sheffield, International Faculty City College, се откроява със своите уникални и иновативни образователни методи, специфично прилагане на теорията в практика, както и развиването на изключителни академични и индивидуални ценности.

Свързани публикации