Бягайте за здраве, за благотворителност и за … екипа

Масовото бягане е добра идея за тиймбилдинг и корпоративна социална отговорност. Такъв извод правят от спортен клуб „Бегач“. Небезизвестният клуб е създаден преди 6 г. с идеята да популяризира масовото бягане сред хората, а в допълнение и да събира дарения чрез спорта – 30% от всички такси, събрани от участници, се даряват на нуждаещи се каузи и организации.

Но как се стига до момента, в който спортен клуб взима участие на HR Industry 2018 – специализираното изложение за компании, предлагащи услуги в областта на човешките ресурси? Весела Банчева, член на борда на „Бегач“ обяснява: „Започнахме да организираме нашите мероприятия. Те изненадващо за нас започнаха да стават все по-масови. Хората започнаха да ни питат дали могат да участват като отбор на дадено събитие и на нас ни хрумна идеята, че всъщност можем да предлагаме нашите бягания и като корпоративна щафета“.

От клуба вече имат реализирани няколко такива проекта, а подробности можете да разберете във видеото и на сайта на организацията.

Свързани публикации